Barcelona recupera la Casa Bartomeu

25/02/2015 11:28 h

Les Corts TV

El Districte de les Corts i el Consell Català de la Música han recuperat la Casa Bartomeu. Era l’antiga residència de Josep Bartomeu, un mecenes que va obrir casa seva a la música i a la cultura. Després d’anys sense activitat, la casa reobre per oferir-hi cicles de concerts. De moment són tot un èxit.

Josep Bartomeu era un empresari industrial molt sensibilitzat amb la cultura. Era mecenes de diversos artistes i va obrir casa seva a la cultura i a qui en volgués gaudir. Va morir sense hereus, i el seu llegat va passar a mans de la Generalitat amb la condició que fos un espai on desenvolupar activitats musicals. La casa es va convertir en el Centre de Documentació Musical de Catalunya, però el 2002 es van traslladar els documents a la Biblioteca de Catalunya i la casa va quedar sense ús.

El Districte de les Corts i el Consell Català de la Música han posat fil a l’agulla per recuperar l’espai. Han fet reformes a la casa, respectant els elements simbòlics, i l’han convertida en una sala de concerts. S’hi fan cicles de música clàssica que tenen una durada de 40 minuts, sense descans. L’entrada és lliure, tot i que es proposa una aportació de 5 euros, i en acabar s’ofereix una copa de cava als assistents. A més, també es pot visitar la casa i pujar al terrat per contemplar les vistes de Barcelona. La Casa Bartomeu està situada a Pedralbes.

Amb aquesta reobertura de la Casa Bartomeu s’ha volgut conservar l’esperit del seu propietari. Ell apostava per la música propera, lliure, i volia convertir casa seva en un punt de referència de la música que es desenvolupa a Barcelona. Un altre objectiu important de la proposta és donar oportunitats a joves talents.