Barcelona, vuitena ciutat del món en conciliació laboral i personal

La dissetena edició de l’informe anual de l’Observatori Barcelona situa la ciutat en una bona posició en les comparatives europees i mundials en els àmbits de la innovació, la competitivitat i l’atracció de talent i inversió. Per primera vegada l’estudi analitza criteris que permeten compaginar millor la feina i la vida personal, àmbit en què Barcelona ocupa la vuitena posició, per davant de ciutats com París o Vancouver i només per darrere d’Hèlsinki, Munic, Oslo, Hamburg, Estocolm, Berlín i Zuric.

04/12/2019 18:53 h

Ajuntament de Barcelona

En aquest sentit, Barcelona destaca especialment en àmbits com l’LGTBI i la igualtat, els dies de vacances, el benestar i la forma física o el temps de desplaçament a la feina. Pel que fa als índex del cost de la vida, el 2019 Barcelona se situa en la 91a posició de la classificació de les 209 ciutats del món amb un cost de vida més alt.

L’informe, elaborat conjuntament amb la Cambra de Comerç, recull dades de diferents estudis internacionals i mostra la bona salut de la ciutat en innovació, competitivitat, captació de talent i capacitat d’atracció de la inversió estrangera, entre més de 33 indicadors de referència a tot el món.

Barcelona avança fins a quatre posicions en la classificació europea de ciutats més innovadores i per primera vegada se situa en quart lloc, només per darrere de Londres, París i Berlín. Pel que fa al rànquing de les 500 ciutats del món que analitza l’Innovation Cities Index, avança nou posicions i se situa en la 21a posició.

La ciutat ha millorat dues posicions respecte a l’any anterior i se situa en la 22a posició del món i en l’onzena posició de les 25 ciutats europees amb més competitivitat global.

Alta capacitat per atraure talent i capital

Barcelona també es troba en una bona posició (en setè lloc) entre les principals àrees urbanes del món en captació de projectes d’inversió estrangera. Destaca sobretot en la captació de projectes de recerca i desenvolupament, àmbit on se situa com a quarta ciutat del món, només per darrere de París, Singapur i Bangalore.

A més, i per tercer any consecutiu, és la tercera ciutat europea preferida pels emprenedors per establir-hi una empresa emergent, per davant de París, Amsterdam o Munic, i la cinquena ciutat del món més atractiva per al talent digital que vol treballar a l’estranger, només superada per Londres, Nova York, Berlín i Amsterdam.

Referents en formació i producció científica

Barcelona manté l’estatus com a ciutat referent pel que fa a l’excel·lència formativa en l’àmbit empresarial, ja que és l’única ciutat europea amb dues institucions docents (IESE i ESADE) que es troben entre les deu millors escoles de negocis del continent. A més, se situa com a cinquena ciutat d’Europa i 23a del món en producció acadèmica científica, amb un increment interanual de les publicacions del 8,2%.

Barcelona és la quarta ciutat global en organització de congressos internacionals i la primera pel que fa al nombre de delegats participants, segons el rànquing de la International Congress and Convention Association (ICCA). Des de fa 19 anys, la ciutat es manté entre les cinc primeres d’aquest rànquing.

Etiquetes associades a la notícia