Caminades Movem el Raval

02/05/2017 10:28 h

Districte Ciutat Vella

Diverses entitats del Raval, agrupades en la Subcomissió de Salut Mental del Raval, impulsen aquestes caminades amb l’objectiu d’incentivar l’activitat física com a un instrument de millora i promoció de la salut mental en la població del barri.

Les caminades començaran com a prova pilot el proper 4 de maig i s’adrecen a adults del barri menors de 65 anys (o majors, en casos especials), que es trobin en situacions de vulnerabilitat social o de salut, població aturada, aïllada i que prèviament hagin estat derivats des d’alguna entitat o equipament que formi part de la Comissió de Salut Comunitària.

Les caminades, de caràcter suau i moderat i guiades i acompanyades per un monitor del CEM Can Ricart i un professional de cadascun dels centres d’assistència primària del barri (CAP Dr. Lluís Sayé i CAP Drassanes), es duran a terme tots els dijous dels mesos de maig i juny, amb una duració aproximada d’un hora i mitja.

Aquesta activitat vol esdevenir també un espai d’interacció social on es refermin i es creïn nous vincles entre els i les diferents usuaris i usuàries i  veïns i veïnes, així com una manera de redescobrir diferents indrets emblemàtics i punts d’activitat i interès del barri.

La iniciativa rep el suport del Projecte d’Intervenció Comunitària de l’Obra Social ‘la Caixa’, Districte de Ciutat Vella, Pla de Barris Raval Sud i Gòtic Sud, Consorci Sanitari de Barcelona, Institut Català de la Salut, Agència de Salut Pública de Barcelona, i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.