Cap de setmana: Cinema a la fresca, banys al parc i el passat de Can Batlló

Ara que torna la calor i s'hi quedarà durant uns mesos, el segon cap de setmana de juliol ofereix un munt d'activitats per passar-ho d'allò més bé participant en activitats culturals i socials, a l'aire lliure, en família, festes populars o refrescant-se en una piscina. Tots els divendres de juliol al Canòdrom es projecta un film gratuït de ciència-ficció, a la fresca i en versió original. Per als veïns i les veïnes més acalorats, l'estiu dona l'oportunitat de banyar-se al llac del parc de la Creueta del Coll, al districte de Gràcia. Fins diumenge també es pot descobrir com era l'antiga fàbrica de Can Batlló a mitjan segle passat.

06/07/2017 13:00 h

Redacció

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

Els vespres dels divendres de juliol el Canòdrom ofereix la possibilitat de gaudir d’una pel·lícula de ciència-ficció recent, amb pantalla gran i a la terrassa del centre d’art i exposicions.

“Grades obertes al Canòdrom” presenta quatre pel·lícules, totes en versió original (anglès) i subtitulades en castellà. La primera cita serà aquest 7 de juliol amb Lucy, del director francès Luc Besson. La pel·lícula següent serà The Martian, de Ridley Scott, i el divendres 21 es podrà veure Her, d’Spike Jonze. Finalment, el 28 de juliol es projectarà Interstellar, de Christopher Nolan. Totes les pel·lícules són gratuïtes i començaran a les deu de la nit.

Temporada d’estiu al parc

Fins a l’11 de setembre, torna a obrir-se la zona de bany al llac del parc de la Creueta del Coll, al districte de Gràcia, una de les principals atraccions del parc a l’estiu. Tot i que la instal·lació va estar tancada al públic durant una setmana per tasques de neteja imprevistes, ara ja torna a estar oberta amb l’horari habitual.

El llac del parc de la Creueta del Coll té una superfície de 2.700 metres quadrats, una fondària màxima de 60 centímetres i un aforament de 840 persones. Cap al centre de l’estany hi ha un illot amb palmeres i datileres. Com a barris allunyats de les platges, el llac ofereix una opció de bany i de lleure al veïnat de la zona en un entorn natural com és el parc de la Creueta del Coll, que té una superfície de 3,16 hectàrees i que va ser dissenyat per David Mackay, Oriol Bohigas i Josep Martorell i inaugurat l’any 1987.

Espectacle per descobrir com era Can Batlló

El cap de setmana ofereix també la possibilitat de veure com era Can Batlló als anys quaranta del segle passat. El veïnat de Sants i la Bordeta es vesteix d’època per reviure els moments clau de la fàbrica de Can Batlló. Serà un espectacle de teatre i recreació històrica.

En principi, per assistir a alguna de les tres funcions previstes —divendres, dissabte o diumenge— s’han d’haver reservat i recollit les invitacions, però abans de cadascuna de les funcions es repartiran totes les invitacions que hagin quedat lliures, tant les que no s’han reservat com les que han anul·lat la reserva a l’última hora.

Mulla’t per l’esclerosi

Entre les nombroses activitats que ofereix el cap de setmana de juliol barceloní hi ha la celebració d’una nova edició de la campanya “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”., cita solidària que es va posar en marxa l’any 1994. Diumenge, 9 de juliol, més de sis-centes piscines de tot Catalunya obriran les portes per convidar la ciutadania a llançar-se a l’aigua per col·laborar en la lluita contra aquesta malaltia.

“La Model ens parla”

Des del 3 de juliol i fins al 26 de novembre, els ciutadans i les ciutadanes podran visitar l’antiga presó Model de Barcelona, un indret representatiu del passat, present i futur de la ciutat. La visita és gratuïta i dura aproximadament mitja hora, però és imprescindible haver sol·licitat cita prèvia. Durant la visita es podran veure alguns dels elements rellevants de la presó, com ara el pati d’accés, els cancells i el passadís d’accés; el panòptic; la quarta galeria, una de les que s’han mantingut més fidels al projecte original, el pati de la quarta galeria, el locutori i la paqueteria. A la cinquena galeria es podrà visitar l’exposició “13 històries de la Model”.