Cap de setmana: Cursa de la Mercè, Titellada de les Roquetes i festes majors a cinc barris

La Mercè 2019 encara no s’ha acabat! Aquest diumenge tindrà lloc la Cursa de la Mercè, un dels actes esportius anuals més rellevants de la ciutat, amb un recorregut de 10 quilòmetres per indrets ben especials de Barcelona. A més, la Titellada de les Roquetes fa bellugar els putxinel·lis per catorzè any consecutiu i cinc barris de la ciutat estan de festa major.

27/09/2019 14:19 h

Ajuntament de Barcelona

El Piromusical marca any rere any la fi de les activitats de la Mercè, però enguany l’acte esportiu central de la festa major s’ha desplaçat al calendari fins al cap de setmana següent. Es tracta de la tradicional Cursa de la Mercè, que celebrarà la 41a edició diumenge, 29 de setembre, al matí.

La sortida tindrà lloc a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, a les nou del matí. El recorregut, circular, és de 10 quilòmetres i passa per alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat, com ara la plaça d’Espanya, l’Arc de Triomf, la plaça de la Universitat o l’avinguda del Paral·lel. S’atorgaran premis en les categories masculina, femenina, de persones amb cadira de rodes, amb paràlisi cerebral, amb discapacitat visual i amb discapacitat intel·lectual.

Aquesta és la segona cursa més antiga de les 66 que tenen lloc a la ciutat i una de les que han fet més palès l’augment de corredores a Barcelona. Inicialment la participació femenina era gairebé testimonial i en les últimes edicions ha superat el 30%.

Visiteu el web de la Cursa de la Mercè!

Titellada de les Roquetes

Des de fa catorze anys a finals de setembre les places públiques i els equipaments del barri de les Roquetes s’omplen d’espectacles familiars, cercaviles, exposicions, activitats i homenatges a les companyies titellaires. La Mostra de Titelles ja fa uns dies que està en marxa, i el cap de setmana els infants podran gaudir de tres espectacles diferents, tots a les 18.00 hores: divendres, a la plaça dels Titellaires, Cabaret de marionetas; dissabte, a l’Institut Escola Turó de Roquetes, Compare llop, compare truja, i diumenge, a l’Ateneu Popular 9 Barris, La petita Capmany.

Aquí trobareu més informació sobre la Titellada de les Roquetes.

Festes majors als barris

Montbau, la Barceloneta, els Indians, l’Esquerra de l’Eixample i Verdum es vesteixen de festa major aquests dies, amb espectacles de dansa, teatre, activitats familiars i esportives, dinars populars, correfocs i cercaviles. Als cinc barris trobareu activitats programades l’últim cap de setmana de setembre, per a tots els gustos i edats.

Consulteu aquí més detalls del programa de festes de Montbau, la Barceloneta, els Indians, l’Esquerra de l’Eixample i Verdum.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades