Cap de setmana: El record d'Hipercor, circ i teatre i solidaritat amb els infants malalts

Aquest cap de setmana a tocar de Nadal arriba amb tres activitats destacades. L'exposició "La ferida d'Hipercor. Barcelona 1987" obre les portes a qui vulgui evocar i commemorar el cruent atemptat que va colpir la vida barcelonina dels anys vuitanta. L'Ateneu Popular 9 Barris presenta 'Soterrani còsmic', una crítica àcida i irònica de les suposades veritats absolutes dels temps actuals. Dissabte al matí se celebra al parc de la Ciutadella la festa "Posa't la gorra" en solidaritat amb els infants i els adolescents malalts de càncer.

13/12/2017 13:17h

Redacció

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

“La ferida d’Hipercor. Barcelona 1987” és una exposició memorial que forma part del programa de memòria concebut amb motiu del 30è aniversari de l’atemptat d’Hipercor, en el qual van perdre la vida 21 persones i 46 més van resultar ferides. L’atac va ser reivindicat per l’organització ETA.

En el marc dels actes d’evocació i de commemoració d’aquells fets tràgics, el juliol es va celebrar a la zona de l’atemptat un acte ciutadà per expressar el respecte i la solidaritat dels barcelonins envers les víctimes.

L’exposició, promoguda pel comissionat de Programes de Memòria de l’Ajuntament i organitzada pel Museu d’Història de Barcelona (Muhba), recorda ara aquells fets i en repassa els principals moments.

Soterrani còsmic

L’Ateneu Popular 9 Barris presenta aquestes festes de Nadal l’espectacle de circ i teatre Soterrani còsmic, que retrata la societat i alhora fa una crítica, àcida i mordaç, de les suposades veritats absolutes que dominen els temps actuals.

L’obra, que explica la història de cinc germans que conviuen aïllats en un soterrani convertit en una representació de la societat, es podrà veure fins al 21 de gener.

Posa’t la gorra solidària

Aquest dissabte se celebra al parc de la Ciutadella la festa “Posa’t la gorra”‘, un acte de sensibilització que pretén conscienciar sobre la situació dels infants malalts de càncer i les seves famílies i, al mateix temps, reivindicar els seus drets.

Per a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), aquesta campanya és la principal font de recursos per fer realitat programes i projectes d’ajut i de suport als nens i les nenes i als seus nuclis familiars.

Enguany s’ha renovat el disseny de la gorra solidària i la festa oferirà més música, més activitats i més participació perquè els assistents s’ho passin d’allò més bé.

Etiquetes associades a la notícia