Cap de setmana: Els gegants i les bèsties envaeixen el centre de la ciutat!

Els Gegants de la Ciutat, els del Pi, l’Àliga, el Lleó, la Mulassa, la Víbria, el Drac... Tots els elements del Seguici Popular de Barcelona surten al carrer diumenge durant la processó festiva de Corpus, que té set segles d'història. El dia abans, des de primera hora del matí, els bancs de temps organitzen a la Barceloneta la segona Festa del Temps, que enguany se centra en la diversitat cultural. Les persones que vulguin seguir de celebració es poden apropar a la plaça de Margarida Xirgu a partir de les 21.00 hores i participar en la festa de cloenda del 40è aniversari del Teatre Lliure, que serà amenitzada per la Salseta del Poble Sec.

15/06/2017 11:30 h

Redacció

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

Diumenge arriba el moment culminant de la festivitat de Corpus a la ciutat amb la processó festiva, que té gairebé set segles d’història i és considerada patrimoni cultural immaterial de la ciutat. Tots els elements d’imatgeria festiva, inclosos els gegants, els nans, els capgrossos i el bestiari, sortiran a partir de les 19.00 hores del pati de l’Ajuntament i desfilaran acompanyats dels balls, els trabucaires, els falcons, la moixiganga i bandes de música. De dijous a dissabte, el Seguici Popular de Barcelona al complet estarà exposat a la Casa de la Ciutat i es podrà visitar entre les 10.00 i les 20.00 hores. També es podrà veure l’ou com balla als brolladors i les fonts d’una quinzena de claustres, patis i jardins engalanats per a l’ocasió amb catifes de flors i altres motius florals. Alguns dels espais s’hi estrenen aquest any, els trobareu tots recollits al programa de la festa. I per si això fos poc, diversos museus i institucions obren les portes perquè la ciutadania els pugui visitar.

Una festa per compartir i valorar el temps

Sota el lema “La mar de veïnes”, els bancs de temps d’arreu de Catalunya organitzen dissabte per segon any consecutiu la Festa del Temps. El parc de la Catalana, a la Barceloneta, serà el nou escenari d’aquesta jornada amb què es pretenen crear xarxes de col·laboració basades en la reciprocitat. Com a preludi del Dia Mundial de les Persones Refugiades, que se celebra el 20 de juny, la festa d’enguany se centrarà en la interculturalitat i donarà protagonisme als intercanvis culturals entre els veïns de la ciutat. Les activitats i els tallers començaran a les 10.00 hores, i a la tarda també es podrà gaudir d’espectacles de música, teatre i dansa. Serà una oportunitat per compartir i valorar el temps i les habilitats dels altres, així com per ajudar-se i aprendre mútuament.

Revetlla pels 40 anys del Teatre Lliure

Durant tota la temporada el Teatre Lliure ha celebrat el 40è aniversari amb diverses activitats, i dissabte tanca les celebracions amb una gran festa oberta a tothom que tindrà lloc a la plaça de Margarida Xirgu a partir de les 21.00 hores. El teatre ha plantejat la clausura com una revetlla, una setmana abans de la de Sant Joan, en la qual no faltarà la coca, el cava ni el castell de focs. La música anirà a càrrec de la Salseta del Poble Sec i es podrà comprar menjar als camions de cuina sobre rodes que s’instal·laran a l’esplanada.

Més informació