Cap de setmana: Festa a Nou Barris, solidaritat amb els Xuklis i aventura nocturna als museus

Amb la primavera arriba la festa major a Nou Barris, on es viurà un cap de setmana ple d'activitats de cultura popular, cercaviles, jornades castelleres, curses populars, activitats i tallers per a petits i grans. Dissabte, el Festival Xuklis organitza un dia de música i solidaritat. També dissabte se celebra una nova edició de la Nit dels Museus, que permet visitar, de forma gratuïta i fins a la matinada, museus i equipaments culturals i viure-hi emocions especials.

16/05/2018 16:46 h

Redacció

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

Del 15 al 21 de maig Nou Barris està de festa major, i aquest cap de setmana se’n concentren bona part de les activitats: propostes culturals, esportives, musicals o gastronòmiques de tota mena. Com a novetat d’aquest any, es podrà fer una visita guiada al Parc Tecnològic, amb actors i actrius disfressats de personalitats científiques com Marie Curie i Albert Einstein.

Divendres al matí el veïnat pot visitar el castell de Torre Baró; a la tarda, la Banda Municipal de Barcelona ofereix un concert, i al vespre un espectacle de llum, aigua i música omplirà el parc de Josep Maria Serra Martí. Dissabte al matí, a la plaça Major de Nou Barris hi haurà una cercavila i una festa infantil, i després se celebrarà la sisena trobada gegantera. A la tarda, la música és la protagonista, amb el concert per la llengua “Fes-te Meridiana. El català, llengua comuna”.

Diumenge també és un dia farcit d’activitats, amb una cursa popular, bàsquet al carrer, teatre, un campionat de breakdance i ball de festa major. Dilluns se celebra la VI Festa dels Animals, una caminada i botifarrada popular, una trobada de corals, màgia participativa i un espectacle de flamenc. Si voleu consultar tota la programació, feu clic aquí.

Benvinguts a La Casa dels Xuklis

Dissabte, 19 de maig, al pla de Montbau el Xuklis Festival organitza un dia de música i solidaritat amb actuacions de Brighton 64, Suzanna, Mala Vida, The Slingshots, Monturiol’s Band i The Glassland Sinners.

El concert, que dura divuit hores, recapta fons per a La Casa dels Xuklis, un projecte de suport a les famílies amb nens i nenes malalts de càncer que han de desplaçar-se lluny per rebre tractament. La casa d’acollida està gestionada per l’associació AFANOC, que organitza sortides i activitats per millorar la qualitat de vida d’infants i adolescents amb càncer i les seves famílies.

Nova edició de la Nit dels Museus

Els museus de Barcelona us conviden aquest dissabte a una activitat que s’ha convertit en ineludible: visitar gratuïtament molts equipaments culturals fins a la matinada. La Nit dels Museus arriba a la catorzena edició amb la participació de més de vuitanta centres.

Els museus obriran de set de la tarda a una de la matinada i organitzaran també concerts, tallers, visites guiades, actuacions i activitats familiars perquè la visita sigui tota una aventura. Trobareu tota la informació sobre aquest esdeveniment cultural clicant aquí.

 

Etiquetes associades a la notícia