Cap de setmana: Festa del Comerç Just, Calidoscopi Cultural i Festa Major de la Sagrada Família

El primer cap de setmana del mes de maig ens porta tot d’activitats. A continuació us en presentem unes quantes: dissabte, 4 de maig, l’acte central del Dia Mundial del Comerç Just i les Finances Ètiques, al Mercat de Sant Antoni; durant tot el cap de setmana, les activitats del Festival Calidoscopi Cultural, a Sant Andreu, que apropa la ciència ciutadana als veïns i veïnes, i la Festa Major de la Sagrada Família, que estén la cultura popular pel barri.

02/05/2019 12:42 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al Cap de Setmana!

Dissabte, 4 de maig, el Mercat de Sant Antoni ofereix l’acte central del Dia Mundial pel Comerç Just i les Finances Ètiques, que aquest any se centra en la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones. De 10.00 a 12.00 hores hi haurà un esmorzar popular amb productes de comerç just, i també es presentarà l’espectacle fòrum Quin futur tenen els Rossell?, organitzat per l’associació La Xixa Teatre.

Al migdia es llegirà un manifest i es presentarà una caravana itinerant. A partir de les 12.30 hores, hi haurà un vermut de comerç just amb música feminista de PD Antònia Found System. A més, de 10.00 a 14.00 hores tindrà lloc el taller “Fes el teu filtre lila!” i podreu participar en un fotoreclam i jocs infantils o visitar una exposició. Consulteu-ne el programa d’activitats aquí.

La identitat sonora de Sant Andreu

Del 2 al 31 de maig el Festival Calidoscopi Cultural 2019, organitzat pel Districte de Sant Andreu, explorarà la relació entre la ciència i el territori a través d’una quarantena d’activitats. El festival té aquest any com a objectiu, a més d’apropar la ciència ciutadana als veïns i veïnes, dibuixar el mapa sonor del districte i descriure’n la identitat sonora.

Durant aquest mes s’han organitzat itineraris per recollir dades, tallers participatius, diàlegs, experiments al carrer, exposicions, cinefòrums i concerts als centres cívics, a les biblioteques, als casals i en altres entitats. Divendres i dissabte, als centres cívics Sant Andreu, Bon Pastor i Navas es faran tallers sobre els sons del barri i les plantes que provoquen al·lèrgia. Consulteu-ne totes les activitats previstes aquí.

Festa Major de la Sagrada Família

El barri de la Sagrada Família està de festa major, i aquest cap de setmana l’agenda està atapeïda d’actes. Per a divendres a la tarda i al vespre s’ha organitzat un taller multicultural i concerts al Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau i a la cripta de la Sagrada Família. Dissabte se celebrarà la Fira de Comerç, Artesania i Entitats, un concurs d’arrossos, una ballada de salsa i un sopar i ball de festa major. Diumenge tindrà lloc la Milla, una cursa de mitja distància, i un acte de sensibilització sobre la violència contra les dones. Consulteu-ne la programació aquí.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades