Cap de setmana: Festa de llum i d'art al Poblenou, la revolució tecnològica i l'any xinès del gos

El barri del Poblenou es converteix aquest cap de setmana en l'escenari del festival Llum BCN, que convida a reflexionar a través de la llum i les creacions artístiques sobre els canvis que hi ha a la societat actual. Una setmana abans del Mobile World Congress, la Mobile Week Barcelona organitza, del 15 al 24 de febrer, una sèrie de debats i d'activitats en diversos punts de la ciutat que tenen com a eix central la revolució tecnològica. Dissabte al matí se celebra una festa popular per rebre l'any nou xinès, dedicat al gos.

14/02/2018 20:41 h

Redacció

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

El festival Llum BCN, que té lloc de divendres a diumenge, se centra aquest any per primera vegada al Poblenou, un barri de la ciutat que viu un procés intens de transformació per convertir-se en un nou districte tecnològic i d’innovació. El festival ha organitzat un programa ple de propostes per a tots els públics.

Al Disseny Hub Barcelona es pot gaudir de set instal·lacions d’artistes que, mitjançant la llum, conviden a reflexionar sobre l’art, la societat i la tecnologia. Alumnes d’escoles d’art i de disseny han transformat també diferents espais del barri, mentre que l’Espai Domo es converteix en un punt de trobada per a tota la família. Aquest cap de setmana diversos museus i centres culturals de la ciutat han organitzat jornades de portes obertes.

Reflexió sobre la transformació digital

La Mobile Week Barcelona, que se celebra del 15 al 24 de febrer, converteix la ciutat en un espai obert a debats, creativitat, sessions de treball i altres activitats que tenen com a temàtica central la transformació digital en l’art, la ciència, la mateixa tecnologia i la vida quotidiana.

Una de les propostes centrals és l’exposició “El futur quotidià”, en la qual es poden veure deu obres artístiques de nova creació que conviden a reflexionar sobre l’impacte de la transformació digital en el dia a dia dels ciutadans i les ciutadanes. L’exposició es pot veure al Disseny Hub Barcelona fins al 4 de març. Paral·lelament, per a aquest divendres i dissabte s’han organitzat debats i tallers en diversos espais, entre els quals destaca un taller de vídeo a la Fabra i Coats.

El programa de la Mobile Week també inclou visites programades en espais com el Barcelona Supercomputing Center, on hi ha l’ordinador Mare Nostrum, i la incubadora d’empreses d’alt impacte tecnològic MediaTIC.

Celebrar l’any nou xinès

Dissabte al matí la comunitat xinesa de Barcelona, juntament amb altres entitats de l’Eixample i organitzacions com la Fundació Institut Confuci i Casa Àsia, organitzen una festa per celebrar l’any nou xinès.

A les 11.00 hores es farà una desfilada, i durant tot el dia hi haurà espectacles musicals i una fira gastronòmica i cultural al passeig de Lluís Companys. Segons el calendari, els xinesos celebren el canvi d’any el 16 de febrer. Aquest any 2018 està dedicat al gos i apareix dominat per l’element de la Terra en la seva forma de yang.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades