Cap de setmana: La nit més curta, la nit més màgica!

22/06/2016 12:56 h

Susagna Alcón

La Flama del Canigó, que dóna el tret de sortida a la revetlla de Sant Joan, arriba enguany al 50è aniversari. A més, aquest diumenge el MiniGrec celebra la festa d’inauguració i una exposició mostra les pintades més reivindicatives dels murs de la Barcelona dels anys setanta.

Connecteu-vos al web Cap de setmana

La festivitat de Sant Joan marca un cap de setmana avançat i més llarg. La Flama del Canigó, que n’inicia les celebracions, arriba a la plaça de Sant Jaume aquest dijous. A partir de les 18.00 hores hi ha una festa de rebuda amb el Ball de l’Àliga i els Gegants de la Ciutat, en què es repartiran coca i herbes remeieres.

Al capvespre, el foc, la música, el ball i la coca en són els protagonistes. Hi ha una vintena de fogueres i diverses entitats organitzen revetlles populars als carrers i a les places, amb orquestres i ball, en tots els districtes de la ciutat. Podeu consultar totes les activitats al programa.

El Grec es fa petit!

Aquest diumenge, 26 de juny, el Festival Grec estrena el MiniGrec amb una festa d’inauguració entre les 18.00 i les 21.00 hores. El Teatre Grec i els jardins són l’escenari d’aquesta jornada gratuïta, que enguany se centra en el circ i que ofereix tallers infantils relacionats amb aquesta art escènica. La representació inclou fragments dels espectacles que enguany programa el festival.

Els murs, espai de reivindicació els anys setanta

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona aplega 125 imatges d’una Barcelona efímera, aquella que entre els anys 1974 i 1977 usava els murs de la ciutat per bolcar-hi les reivindicacions ciutadanes, com escoles bressol gratuïtes o el dret a vot als 18 anys. La mostra “De mur a mur” es pot visitar fins al 25 de setembre.

Més informació