Cap de setmana: Nadal familiar a la plaça de Catalunya, consum responsable i record a Montserrat Roig

La plaça de Catalunya ofereix aquest Nadal un munt d'activitats gratuïtes per a tota la família, a més de ser l'escenari de la III Fira de Consum Responsable. S'hi podran descobrir una seixantena de projectes de transformació social i comprar productes ecològics, sostenibles i de proximitat. Una exposició a El Born Centre de Cultura i Memòria sobre Montserrat Roig homenatja la reconeguda periodista i escriptora catalana.

21/12/2017 09:00h

Redacció

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

El Nadal omple d’activitats la plaça de Catalunya. Del 22 de desembre al 4 de gener el centre de la ciutat oferirà un munt d’activitats gratuïtes per a tota la família. La proposta artística i cultural d’aquest any es fa mitjançant l’espectacle Un pas de pardal, que converteix la plaça en una ciutat que funcionarà com un escenari d’ingravidolles, unes grans esferes que semblen a punt d’enlairar-se i a l’interior de les quals es viuran moltes històries.

L’activitat començarà cada dia amb la història de la bola del jardiner Llibert, que donarà pas a altres històries a cada escenari; tindreu la sensació d’estar dins una bombolla perquè s’apropa Nadal. El programa d’activitats inclou un taller per dibuixar, retallar i escriure, teatre al carrer, activitats esportives i tallers sobre pintura, art i dansa urbans. Els dies 2, 3 i 4 de gener els patges dels Reis d’Orient rebran els infants que els vulguin fer arribar la seva carta.

Els dies 22 i 23 de desembre a la plaça de Catalunya l’espai Millor Adopta 2017! ofereix un punt d’informació sobre les adopcions i tinença responsable d’animals de companyia. No gaire lluny d’allà, la Fira de Sant Tomàs i Reis a la Gran Via obrirà les portes fins al 6 de gener i es convertirà un any més en un espai emblemàtic on comprar productes tradicionals, d’artesania i regals.

Economia social i solidària

Del 22 de desembre al 4 de gener la plaça de Catalunya també serà l’escenari de la III Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, en la qual participen entitats, empreses i projectes de l’àmbit de l’economia social i solidària. Els visitants hi trobaran al voltant de seixanta projectes de transformació social, que aposten per un canvi del model socioeconòmic i volen impulsar una economia sostenible, solidària, de proximitat i arrelada als barris.

Aquest any a la fira també hi haurà l’Espai Consciència, on es portaran a terme una quarantena d’activitats infantils, presentació de llibres, tallers de reciclatge i d’artesania i espectacles de màgia, entre altres actes.

“Memòria i utopia”

El Born Centre de Cultura i Memòria presenta l’exposició “Montserrat Roig, 1977. Memòria i utopia”, un homenatge a aquesta periodista i escriptora que coincideix amb els 40 anys de la publicació d’Els catalans als camps nazis i El temps de les cireres, dues obres cabals de la nostra història i literatura recents.

L’exposició està concebuda com una mostra principalment visual i didàctica, que posa en relleu la importància de l’aportació històrica, periodística, literària i social de l’obra de Montserrat Roig (1946-1991), a través de la mirada d’artistes com Pilar Aymerich i Francesc Abad.

Més informació