Cap de setmana: Rutes per la Barcelona femenina, museus i l'èpica de la marató

Després de la vaga feminista del 8 de març, el cap de setmana proposa activitats per reivindicar el paper clau que han tingut al llarg de la història totes les dones, cuidadores familiars, rebels o d'avantguarda. A més d'exposicions a tots els barris, per a dissabte s'han organitzat rutes per la Barcelona femenina. A La Virreina es pot visitar l'exposició "Retrats de la multitud", sobre l'impacte de les tecnologies de la informació. Diumenge, la marató, plena d'un esperit èpic i de superació personal, recorrerà un any més els carrers de la ciutat.

09/03/2018 12:52 h

Redacció

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

El 8 de març se celebra el Dia Internacional de les Dones, que aquest any ha coincidit amb la convocatòria d’una vaga feminista. Aquest cap de setmana se celebren tota una sèrie d’actes reivindicatius en molts barris.

Els centres cívics organitzen set rutes per la Barcelona femenina per reivindicar el paper clau de besàvies feministes, lluitadores rebels o dones d’avantguarda a començaments del segle XX, en els temps de la Segona República o durant la dictadura. Per a dissabte al matí les rutes organitzades són “La ciutat i les pioneres” (CC Vallvidrera – Vázquez Montalbán); “Besàvies feministes” (CC Cotxeres Borrell); “La ruta de la Barcelona de les dones rebels” (CC La Teixonera) i “BarcelonDONA” (CC Pere Pruna).

També s’han organitzat diverses exposicions centrades en la dona i la reivindicació d’igualtat: “Montserrat Roig, 1977. Memòria i utopia”, a El Born Centre de Cultura i Memòria; “Dones artistes, avui”, Museu Europeu d’Art Modern; “Quanta guerra… Dones i guerra civil”, Biblioteca Montserrat Abelló; “Visibilització del treball de cura”, Biblioteca Nou Barris, i “Imatges per pensar”, Biblioteca Bon Pastor, entre altres mostres. Podeu consultar totes les activitats clicant aquí.

Dos dies per anar de museus

La Virreina Centre de la Imatge dedica una mostra a l’artista nord-americana Natalie Bookchin (Nova York, 1962). “Retrats de la multitud” reuneix set obres audiovisuals que exploren les paradoxes relacionades amb l’ús quotidià de les noves tecnologies. Mitjançant recursos propis de l’estètica de les bases de dades, les xarxes socials i l’economia col·laborativa, l’artista uneix centenars de vídeos en línia enregistrats en primera persona.

Diumenge és l’últim dia que es pot veure l’exposició La ferida d’Hipercor, Barcelona 1987″, a l’Espai Zero, del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), a la Fabra i Coats. Al MUHBA de la plaça del Rei es pot visitar l’exposició “El port franc i la fàbrica de Barcelona”, que presenta una retrospectiva sobre la història de la Zona Franca i el seu impacte polític, econòmic, urbanístic i ambiental en la història de Barcelona. Diumenge a la tarda, a partir de les 15.00 hores, diversos museus de la ciutat ofereixen entrada gratuïta.

L’èpica de la marató

Aquest diumenge té lloc una de les proves més clàssiques i èpiques de l’atletisme: la marató. L’11 de març atletes d’arreu del món es reuneixen per córrer la 40a edició de la Zurich Marató de Barcelona. La cursa celebra quatre dècades i manté un circuit que passa per davant de les principals atraccions turístiques de la ciutat. Amb motiu de la prova atlètica, la ciutat celebrarà un cap de setmana dedicat a l’esport, amb actes per a tots els públics.

En la marató d’aquest any participen, entre altres, l’atleta Jonah Kipkemoi, guanyador per sorpresa de l’edició anterior, i quatre esportistes que van competir en els Jocs Olímpics de Barcelona 1992: la regatista Natàlia Via-Dufresne, el marxador Jesús Ángel García Bragado, el jugador de bàsquet Tomàs Jofresa i el jugador de waterpolo Dani Ballart.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades