Cap de setmana: Santa Madrona i sant Josep Oriol, festa per una Trini neta i Quinzena de la Dansa

Aquest cap de setmana les festes populars tornen a protagonitzar bona part de les activitats de lleure. El Raval celebra la Festa de Santa Madrona, la tercera patrona de la ciutat, efemèride que coincideix amb la Festa Major del Pi, també coneguda com a Festes de Sant Josep Oriol. Dissabte, el barri de la Trinitat Vella ha organitzat una festa comunitària “per una Trini neta”. La Quinzena Metropolitana de Dansa tornarà a ocupar els carrers, les places, els teatres i el transport públic amb coreografies de tots els estils i per a tothom.

13/03/2019 13:38 h

Redacció

Connecteu-vos al web del cap de setmana!

El Raval celebra la Festa de Santa Madrona, que és, juntament amb la mare de Déu de la Mercè i santa Eulàlia, copatrona de la ciutat. La festa començarà dissabte a la tarda (17.30 hores), amb una plantada de tots els participants a la plaça de la Gardunya. Després hi haurà la presentació de les colles, els balls de lluïment i una cercavila pels carrers del barri. La festa s’acabarà a les 19.00 hores amb un espectacle de foc a la plaça de Joan Amades.

El barri del Pi està de festa major

Del 16 al 24 de març el barri del Pi estarà de festa major, i ho celebrarà organitzant molts actes de cultura popular. En aquesta edició, els Gegants Petits del Pi compleixen 350 anys. Les Festes de Sant Josep Oriol començaran dissabte (a les 10.30 hores) amb el toc d’inici i el pregó. Després hi haurà el ball dels gegants originals del Pi i una cercavila. A la tarda (17.00 hores) tindrà lloc una diada castellera i es representarà el drama sacre El retaule a la basílica del Pi.

Diumenge al matí (9.00 hores) es farà la cerimònia de rebuda. La convidada del Lleó de Barcelona és l’Àliga de Tàrrega, i el convidat de la Mulassa, el Bou de Tortosa. Després se celebrarà la ballada a la basílica de Santa Maria del Pi, una cercavila de comiat recorrerà els carrers del barri i, a les 12.30 hores, s’interpretaran els balls de comiat a la plaça del Rei. La festa major es reprendrà dijous vinent i es clourà el diumenge 24 de març a la tarda. Consulteu-ne el programa d’actes aquí.

Festa comunitària per una Trini Neta

Dissabte tindrà lloc a la Trinitat Vella una iniciativa comunitària que té com a objectiu fomentar la preservació de l’espai públic del barri. La festa, impulsada per les entitats del barri, començarà a les 10.00 hores amb una neteja comunitària veïnal, amb el suport dels serveis de neteja municipals i la dinamització artística del col·lectiu Puça Espectacles.

Al migdia la companyia Pataclown oferirà un espectacle infantil. Al mateix temps tindran lloc activitats i tallers de reciclatge, reutilització de materials, sobre els animals a l’espai públic, la brossa com a cultura, de manualitats i estampació de banderoles. La festa s’acabarà amb un dinar popular a càrrec de La Guingueta Bella.

Comença la Quinzena Metropolitana de Dansa

Del 13 al 31 de març la Quinzena Metropolitana de Dansa portarà la disciplina de la dansa, les coreografies i les propostes artístiques de talents consolidats i emergents als carrers, les places, els teatres i el transport públic de Barcelona i d’altres municipis de l’àrea metropolitana. En total s’han organitzat prop de dues-centes funcions i més d’un centenar d’activitats gratuïtes, amb la participació de 70 companyies i artistes. Consulteu-ne la programació aquí.

 

Etiquetes associades a la notícia