Cap de setmana: Torneig esportiu LGTBI+ per la igualtat, Cursa de la Mercè i llibres en català

El tercer cap de setmana de setembre dona l’oportunitat de participar (o d’anar-hi a animar els participants) en un torneig esportiu internacional en què hi haurà prop d’un miler d’esportistes LGTBI+ provinents de diferents ciutats europees. Diumenge també es pot fer esport i participar en la tradicional Cursa de la Mercè, preludi de la Festa Major de Barcelona. Per a les persones amants dels llibres, fins diumenge se celebra a l’avinguda de la Catedral la 36a edició del Llibre en Català, un fira que us permetrà trobar els llibres que busqueu i descobrir-ne d’altres.

12/09/2018 19:00 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

El torneig multiesportiu LGTBI+ més important del sud d’Europa celebra del 14 al 16 de setembre una nova edició. El Panteresports està organitzat pel club esportiu Panteres Grogues i s’ha convertit en una trobada de referència per a l’esport LGTBI+ i per als actes públics a favor de la inclusió i la igualtat de drets i en contra de la LGTBI-fòbia.

Hi participaran un miler d’esportistes provinents de Barcelona, París, Brussel·les, Berlín, Amsterdam, València, Madrid, Milà i Londres, entre altres ciutats. Dissabte se celebrarà la competició de voleibol, futbol, bàsquet, pàdel i natació, i el diumenge es dedicarà al voleibol de platja i al pàdel. En l’edició d’aquest any es ret homenatge als Eurogames de Barcelona, que celebren deu anys.

Un referent esportiu de Barcelona

Les Festes de la Mercè ja s’acosten, i aquest diumenge se celebra una de les curses més populars de la ciutat: la Cursa de la Mercè. La tradicional competició, que aquest any compleix 40 anys, tindrà un recorregut de 10 quilòmetres, amb la sortida i l’arribada a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Trobareu més informació sobre la cursa aquí, i també podeu consultar tota la informació sobre la festa major al web de la Mercè 2018.

Una cita cultural imprescindible

Aquest és l’últim cap de setmana en què els veïns i les veïnes podran recórrer les parades de llibres de la 36a Setmana del Llibre en Català, que té lloc a l’avinguda de la Catedral. Aquesta fira s’ha convertit en un dels esdeveniments culturals més importants del país, que mostra la diversitat i la fortalesa de l’edició en català, i permet tenir un contacte directe amb autors, llibreters i editors i assistir a actes culturals. En trobareu tota la programació aquí.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades