Comencen les obres de transformació dels entorns del Camp Nou

La transformació convertirà la zona que envolta l’estadi en un nou espai sense barreres integrat al barri. La primera actuació es farà en el tram de l’avinguda de Joan XXIII comprès entre les carrers de Menéndez y Pelayo i de Martí i Franquès. En aquesta zona es passarà dels quatre carrils de circulació actuals i d’un de servei que hi ha en algun tram a tres carrils, dos de circulació i un d’aparcament i serveis. També s’hi faran voreres més amples i un carril bici. Es preveu que aquesta fase de les obres s’acabi al setembre.

17/02/2020 12:00 h

Ajuntament de Barcelona

Progressivament, s’anirà transformant l’espai d’ús públic previst a tot l’àmbit i la resta de carrers inclosos en el projecte:

  • Menéndez y Pelayo, entre Joan XXIII i Martí i Franquès.
  • Arístides Maillol: Se n’ajustarà el traçat i s’hi ampliarà l’espai públic.
  • Elisabeth Eidenbenz: Es millorarà mantenint-hi la línia de pins actuals.

Acabada la construcció del nou Palau Blaugrana, s’actuarà sobre el carrer del Cardenal Reig i l’avinguda del Doctor Marañón. Un cop s’acabin les obres del Camp Nou, s’actuarà també sobre la vorera del costat del camp.

En totes les intervencions es reordenarà i es millorarà l’accés rodat i de vianants: s’ampliaran les voreres perimetrals de les instal·lacions esportives i s’habilitarà la xarxa de carril bici en tot l’àmbit.

Aquestes obres donen continuïtat a la modificació del Pla general metropolità; s’actuarà en més d’111.000 m2 i s’hi invertiran 28 milions d’euros més IVA, que aniran a càrrec íntegrament del Futbol Club Barcelona.