Obres d’estiu per millorar la mobilitat en bici, metro i tramvia

Les 47 intervencions urbanístiques previstes durant els mesos estivals serviran per ampliar la xarxa de carrils bici, avançar en la reurbanització de l’avinguda Meridiana i de Pi i Margall i millorar el servei de l’L4 de metro i la T4 del tramvia. També es realitzaran treballs de pavimentació i actuacions per garantir la qualitat dels subministraments urbans.

03/07/2023 12:52 h

Ajuntament de Barcelona

Obres en carrils bici

Al juliol s’acaben les obres dels carrils bici de:

 • passeig Maragall, entre el carrer de Freser i el carrer del Rosselló
 • via Augusta, entre els carrers de Laforja i Dolors Monserdà
 • avinguda Diagonal, entre la Facultat d’Empresarials de l’Universitat de Barcelona i el parc de Cervantes

Al llarg de l’estiu s’inicien les obres dels carrils bici de:

Actuacions al metro i al tramvia

L’actuació a la línia 4 de metro inclou la renovació integral de 6 quilòmetres de via per millorar la fiabilitat, reduir les incidències i rebaixar les vibracions del trajecte. Els talls a la línia 4 de metro afecten el tram Verdaguer-Bogatell del 26 de juny al 31 de juliol i el tram Verdaguer-Barceloneta de l’1 al 25 d’agost. La línia T4 de tramvia no funcionarà del 26 de juny al 31 d’agost pels treballs de connexió de les vies de la T4 amb el nou tram en construcció de les Glòries i la Diagonal.

Un total de 13 actuacions urbanístiques 

 • Carrer de Pi i Margall: s’han iniciat els treballs a la banda de muntanya del carrer i s’ha obert el pas al trànsit i al transport públic en la configuració definitiva de la via, amb un carril per sentit.
 • Avinguda Meridiana: continuen les obres del tram entre els carrers de Navas de Tolosa i d’Espronceda; a l’agost els treballs es canviaran de costat i puntualment s’ocuparan alguns carrils entre els carrers d’Espronceda i de Felip II.
 • Ampliació del pont del carrer de Santander: fins al 3 de setembre estarà tallada la circulació en ambdós sentits al pont de Santander per les obres d’ampliació del pont.
 • Es realitzaran obres de reurbanització als carrers de Loreto i Palafrugell i a la plaça del Rom Cremat. S’acabaran els treballs al carrer de Savina Cortit i a les zones verdes de la Colònia Castells i de Vallcarca.

Pavimentació de vies principals de la ciutat

Es realitzaran nou actuacions de pavimentació per reparar 40.932 metres quadrats de paviment de:

  • diversos trams de la ronda Litoral i la ronda de Dalt, del 8 al 16 de juliol
  • plaça del Cinc d’Oros, del 27 de juliol al 6 d’agost
  • carril bus de la Gran Via, entre el carrer de la Química i el carrer de Sant Germà, de l’11 al 17 d’agost

Etiquetes associades a la notícia