Comencen les obres de la transformació de la Meridiana a Sant Andreu

D’una gran autopista a un eix ciutadà amb menys trànsit, menys soroll i menys contaminació. La reurbanització de l’avinguda Meridiana continua amb un nou tram d’obres entre Las Navas de Tolosa - Eduard Estivill i Felip II. Les actuacions, amb un pressupost de 7,83 milions d’euros, comencen el 21 de novembre i duraran fins a finals del 2023.

06/11/2022 11:13 h

Ajuntament de Barcelona

Com serà el tram de l’avinguda Meridiana entre Las Navas de Tolosa i Felip II?

Serà una continuació dels trams que ja s’han reurbanitzat, de la plaça de les Glòries fins a Las Navas de Tolosa – Josep Estivill. Tindrà:

  • Dos carrils per al trànsit i un carril bus a cada banda de l’avinguda.
  • Un carril bici segregat pel centre de l’avinguda.
  • Voreres més amples.
  • Més arbrat i parterres.

A la plaça de Ferran Reyes i als jardins de Maria Soteras s’ampliarà l’espai central perquè sigui una rambla àmplia per al passeig, que alhora millorarà la connectivitat amb el barri de Navas. En aquest punt el carril bici es dividirà i serà unidireccional a banda i banda de l’espai central.

Un nou model de mobilitat a la Meridiana

Les actuacions fetes fins ara han permès reduir el trànsit en 17.000 vehicles diaris, i amb aquesta reurbanització es guanya més espai per als vianants i per a la mobilitat sostenible. Amb totes les actuacions des de la plaça de les Glòries fins a Felip II, s’haurà transformat una àrea d’1,7 quilòmetres de l’avinguda: s’hauran renovat 94.000 m2 de superfície i es guanyaran 560 arbres i 10.000 m2 de parterres, verd i arbrat. La inversió total serà de 28,4 milions d’euros, 6 dels quals provenen dels fons Next Generation de la Unió Europea.

Es preveu que les obres, amb un pressupost de 7,83 milions d’euros, s’acabin a finals del 2023.

Es projecta la reurbanització de la Meridiana fins a Fabra i Puig

L’Ajuntament de Barcelona està enllestint el projecte executiu per a la remodelació de la Meridiana entre Felip II i Fabra i Puig. Serà una continuació coherent amb la resta de l’avinguda renovada, amb una reducció dels carrils per al trànsit de vehicles, el carril bus a banda i banda i el carril bici segregat. L’objectiu del consistori és aprovar inicialment el projecte executiu el gener del 2023.

 

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades