Com fer accessible el nostre comerç

Dijous, 20 de juliol, a les 18.30 h a la sala d'actes del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (pl. Nova, 5), es presenta la guia 'Fem accessible el nostre comerç', editada per l'Ajuntament de Barcelona per explicar de forma senzilla i visual a comerciants de la ciutat com implementar les mesures d'accessibilitat d'una manera útil i pràctica. Hi participen entitats de comerciants i de persones amb discapacitat que han intervingut al projecte Sants Sense Barreres.

18/07/2017 11:17 h

Districte Sants-Montjuïc

La part central de l’acte serà la conferència ‘Un comerç per a tothom’ a càrrec d’Anna Alòs, tècnica del Departament de Llicències i Inspecció del Districte de Ciutat Vella. Partint de les il·lustracions de la guia, explicarà els beneficis d’un comerç accessible per tothom i com, amb petits gestos o hàbits quotidians, es pot oferir un servei de qualitat adaptat a totes les necessitats: persones amb discapacitat, mares i pares amb cotxets, gent gran amb mobilitat reduïda, persones carregades, etc.

La guia va néixer de la necessitat d’apropar al comerç el concepte i la normativa d’accessibilitat. Aquesta necessitat es va detectar als projectes Casc Antic Sense Barreres (CASBA), Sants Sense Barreres (SASBA) i Marina Sense Barreres (MASBA). Durant l’acte de dijous es donarà veu als agents participants d’aquestes projectes: representants de les entitats de persones amb discapacitat, de les associacions de comerciants dels barris on es van dur a terme els projectes, de la Universitat Politècnica de Catalunya i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

S’agraeix que confirmeu l’assistència al correu electrònic imd_informa@bcn.cat. L’acte comptarà amb un servei d’interpretació en llengua de signes i subtitulació en directe.

Més informació