3a. Edició - Apadrina el teu Equipament

02/11/2015 12:21 h

Districte Ciutat Vella

Ja està en marxa el projecte Apadrina el teu Equipament que en el seu tercer any d’implementació, segueix apostant per un treball conjunt i de continuïtat entre els equipaments culturals i els centres educatius del barri del Raval. 

Acostar a la població del Raval l’oferta cultural del barri és la finalitat del projecte.

El passat 15 d’octubre es va realitzar la primera reunió plenària del curs escolar, en la qual docents i tècnics dels serveis educatius dels equipaments culturals van plantejar conjuntament les línies generals del projecte per aquest curs 2015-2016.

Aquest projecte té com a objectiu fomentar un vincle més enllà de la realització d’activitats aïllades, tot animant a crear projectes de llarga durada inclosos dins el currículum acadèmic, vinculats a un curs escolar i a un contingut específic.

La realització d’un vídeo i la celebració d’unes jornades de clausura a partir de les experiències i vivències dels protagonistes, són algunes de les prioritats que es plantegen de cara a aquest curs escolar.

Enguany s’han proposat 17 “apadrinaments” diferents, en els quals els protagonistes són més de 650 alumnes de cursos escolars diversos, que van des de les escoles bressol fins a cicles formatius de grau superior.

Aquest curs escolars 2015-2016 participen els següents equipaments culturals i centres educatius del barri del Raval:

Centres escolars

Escola Bressol Mont Tàber, Escola Bressol CanigóEscola DrassanesEscola LabouréEscola Collaso i GilEscola Vedruna ÀngelsInstitut Milà i FontanalsInstitut Consell de Cent i Institut Miquel Tarradell.

Equipaments culturals

CSIC, CCCB, Filmoteca de Catalunya, Gran Teatre del Liceu, MACBA, Museu Marítim i Palau Güell. Amb la col·laboració de La Capella.