Comença la instal·lació dels primers allotjaments de proximitat provisionals (APROP)

El primer edifici del projecte APROP ja ha començat a instal·lar-se al barri del Gòtic, a Ciutat Vella, i estarà enllestit a l’octubre. Aquest nou model de pisos d’estada temporal i construcció ràpida permetrà ampliar el parc públic d’habitatge i lluitar contra la gentrificació.

26/08/2019 16:22 h

Ajuntament de Barcelona

La promoció, en la qual s’allotjaran famílies en situació de vulnerabilitat de Ciutat Vella, s’ubica al carrer Nou de Sant Francesc, 8-10, i inclou:

  • Dotze allotjaments, quatre de dobles, d’uns 60 metres quadrats, i vuit d’individuals, d’uns 30 metres quadrats.
  • Un equipament comunitari a la planta baixa.
  • Un hort urbà a la coberta.

A finals d’octubre s’iniciarà el procés per adjudicar els pisos i les famílies hi accediran de forma provisional mentre esperen un habitatge social definitiu.

El projecte té un pressupost de 940.000 euros.

El dret a l’habitatge, una prioritat

El projecte APROP és una mesura complementària del Pla pel dret a l’habitatge, que permet donar una resposta més ràpida davant la necessitat urgent de pisos socials, ampliar el parc públic d’habitatge i lluitar contra l’expulsió de veïns i veïnes.

El projecte pilot d’allotjaments de proximitat provisionals inclou en total tres promocions de pisos amb capacitat per a unes 250 persones. A més de l’edifici de Ciutat Vella, que ja s’està instal·lant, queden pendents de licitació dos projectes a Sants-Montjuïc i Sant Martí.

Pisos de construcció ràpida, sostenible i de qualitat

El temps per habilitar allotjaments de proximitat provisionals es redueix a uns mesos o al voltant d’un any, un període molt inferior al de les promocions ordinàries d’habitatge públic, que poden demorar-se entre sis o set anys.

Això és possible perquè aquests habitatges estan configurats per mòduls prefabricats a partir de contenidors marítims que es reparen i s’adeqüen al nou ús.

Un cop col·locats, es procedeix a muntar elements com l’ascensor, les escales o les zones de pas, i finalment es construeixen la façana i la coberta.

Aquests edificis s’ubiquen a solars destinats a habitatge públic, i quan els projectes de construcció previstos en aquests emplaçaments s’aprovin, podran desmuntar-se i traslladar-se a una altra ubicació.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades