Comencen els treballs previs a la reurbanització del carrer de la Tapineria

09/11/2015 17:26 h

Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquest dilluns, 9 de novembre, els treballs previs per a la reurbanització del carrer de la Tapineria, al districte de Ciutat Vella. Les actuacions que ara comencen són les relatives al projecte d’intervenció arqueològica a tocar de la muralla romana, en l’espai enjardinat que hi ha al tram de la plaça de Ramon Berenguer el Gran i el carrer de la Tapineria.

Aquestes primeres actuacions donaran pas, durant el primer trimestre del 2016, a les obres de reurbanització del carrer de la Tapineria, que corresponen a la segona fase de remodelació de la plaça de Ramon Berenguer el Gran. El projecte abasta una superfície de prop de 2.000 metres quadrats i té un pressupost aproximat d’uns 885.000 euros. El carrer de la Tapineria estrenarà una nova imatge durant l’estiu del 2016.

L’objectiu principal de l’actuació és integrar i transformar els espais inferiors davant la muralla, eliminant els murets actuals i substituint-los per grades per tal de millorar el paper d’aquest carrer com a espai de pas i d’estada. Per potenciar l’espai d’estada es crearan unes grades que faran de nexe entre la plaça de Ramon Berenguer el Gran i el fossat de la muralla romana i resoldran la diferència de cota entre els nivells del carrer i la base de la muralla de manera que els ciutadans hi puguin accedir. Aquestes grades estaran formades per trams d’escales i de rampes que substituiran els murets actuals.

Els treballs arqueològics que ara s’inicien es realitzaran amb l’ocupació del costat Llobregat i del fossat del carrer de la Tapineria entre el carrer de la Llibreteria i la baixada de la Canonja, i en tot moment es mantindrà un pas mínim per als vianants al costat Besòs del carrer. La retirada de terres comportarà l’anul·lació de l’estacionament de motocicletes existent al carrer de la Tapineria entre el carrer de la Llibreteria i la plaça de Ramon Berenguer el Gran.