Comencen les obres per fer 152 pisos per a gent gran a les Casernes de Sant Andreu

L’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) ha iniciat les obres per fer un edifici de 152 habitatges adaptats per a persones grans a les Casernes de Sant Andreu. Als baixos, en un local annex de 1.200 metres quadrats, s’hi ubicarà l’Espai Jove Jaume Oller. En aquesta mateixa zona també s’està duent a terme el procés de licitació de dos edificis d’habitatge públic més per a lloguer social i per a joves.

13/10/2020 15:02 h

Ajuntament de Barcelona

L’edifici C, del qual ara comencen les obres, és un projecte de l’arquitecte Josep Llinàs. S’ubicarà en un solar edificable de 10.200 metres quadrats al carrer d’Antoni Santiburcio, entre el passeig de Torras i Bages i el parc homònim.

El projecte permetrà obtenir 152 habitatges dotacionals per a gent gran i un equipament de 1.200 metres quadrats per a l’Espai Jove Jaume Oller, que s’ha dissenyat amb la participació dels joves dels barris de Sant Andreu, la Trinitat Vella i Baró de Viver. També s’hi construirà un aparcament soterrani de 1.400 metres quadrats.

Es preveu que les obres s’acabin a finals del 2022. El pressupost de les obres, amb l’IVA, és de 15,3 milions d’euros.

Dues promocions més d’habitatge assequible

A la vegada, en aquesta mateixa zona, a l’espai de les antigues Casernes de Sant Andreu, l’IMHAB està impulsant el procés de licitació del projecte i les obres de dos edificis d’habitatge públic més. Es tracta de l’edifici A, de 84 pisos destinats a lloguer social, al carrer de Víctor Colomer, 6-12, i de l’edifici J, destinat a lloguer per a gent jove, que tindrà 60 habitatges, al carrer de Fernando Pessoa, 53-57.

 

 

Etiquetes associades a la notícia