Comencen les obres de reurbanització de la plaça d'Hilari Salvadó

L'Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres de reurbanització de la plaça d'Hilari Salvadó, al barri de la Barceloneta. Aquestes actuacions tenen com a objectiu principal millorar les condicions d'aquest espai públic, renovar-lo i dinamitzar-lo. El projecte urbanístic també preveu dinamitzar més els elements que recorden la figura d'Hilari Salvadó (1899-1966), que va ser l'últim alcalde de la Barcelona republicana.

10/12/2017 11:20h

Redacció

Les obres es faran en un total de 1.930 metres quadrats i inclouen la part del carrer de l’Almirall Barceló, que acaba en un cul-de-sac. Els treballs consistiran a pavimentar la zona, a adaptar-ne la xarxa de drenatge, renovar-ne l’enllumenat urbà, enjardinar-la i plantar-hi arbrat perenne de port petit que complementi l’arbrat existent, instal·lar-hi mobiliari urbà i establir-hi una àrea de jocs infantils equipada.

El projecte, que ha estat fruit d’un procés participatiu amb el veïnat, suposarà una inversió de 598.452,46 euros, i està previst que estigui acabat durant la primavera de l’any vinent.

El projecte urbanístic també pretén donar més visibilitat als elements que recorden la figura d’Hilari Salvadó, darrer alcalde de la Barcelona republicana. Salvadó era fill d’una família humil de pescadors de la Barceloneta i comptable de professió. Regidor de l’Ajuntament de Barcelona des del 1934 i empresonat pels Fets d’Octubre, amb l’esclat de la Guerra Civil va esdevenir l’alcalde d’una ciutat assetjada per l’aviació feixista que alhora acollia milers de refugiats. Després de vint anys a l’exili francès, on va continuar sent un dels principals dirigents d’ERC, va poder tornar a la seva estimada ciutat, abans de morir a causa d’un accident de trànsit.