Comencen les obres del Mercat de la Vall d'Hebron - Teixonera

13/02/2017 10:24 h

Districte Horta-Guinardó

Una festa popular ha donat el tret de sortida a les obres, llargament reivindicades pels veïns, que convertiran l’antic edifici en un mercat modern de cinc plantes amb un hort urbà a la coberta que oferirà un millor servei als barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera. En la remodelació, que estarà llesta a finals del 2018, s’invertiran 10,4 milions d’euros.

El projecte, realitzat per l’estudi Baas Arquitectura, incrementa en més de 2.000 m² la superfície de l’edifici, que passarà dels 9.150 m² actuals a 11.342 m². A més, se’n remodelaran completament la planta baixa, el soterrani 1 i la coberta, on s’ubicarà un hort urbà d’uns 1.400 m² de superfície, d’acord amb el procés de renaturalització que es duu a terme a la ciutat. L’Ajuntament està treballant perquè una entitat social es faci càrrec de la gestió de l’hort en el marc de la xarxa de foment de l’ocupació que ha constituït el Districte.

A la planta baixa hi haurà l’espai de venda del mercat i l’autoservei nou; a l’entresolat hi haurà l’espai reservat per a les oficines, i al primer soterrani, els espais de logística necessaris per al funcionament del mercat i l’autoservei. Finalment, es milloraran les condicions dels aparcaments del segon i tercer soterranis, i es preveu urbanitzar la zona limítrof al mercat per millorar-ne l’accés. També s’està considerant l’opció d’incloure un punt verd en aquest espai.

D’acord amb el Districte d’Horta-Guinardó, es canviarà el nom del mercat, que passarà a dir-se Mercat de la Vall d’Hebron – Teixonera, en reconeixement del barri on està situat aquest equipament. Aquest projecte, llargament reivindicat pel barri, permetrà oferir un millor servei als barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera i i alhora suposarà una millora en el comerç de proximitat.

Podeu veure més imatges de la festa d’inici de les obres a la galeria de Flickr del Districte.