Comencen les obres per ampliar el col·lector de la Diagonal per reduir el risc d’inundacions

El creixement demogràfic i urbanístic, sumat als efectes de la crisi climàtica, ha contribuït a incrementar la demanda de drenatge a la ciutat. Per respondre a aquesta necessitat, augmentar la capacitat de la xarxa primària de clavegueram i disminuir el risc d’inundació en cas de pluges intenses, s’amplia i es desdobla el col·lector de l’avinguda Diagonal, una gran infraestructura hidràulica i sanitària construïda al segle XIX. A més, és una actuació imprescindible per a la futura connexió dels dos trams de la xarxa de tramvies de la ciutat.

18/11/2020 14:40 h

Ajuntament de Barcelona

 

La intervenció per ampliar i desdoblar el col·lector de l’avinguda Diagonal es farà entre el carrer de Girona i el passeig de Sant Joan. Permetrà augmentar la capacitat drenant de la infraestructura, amb un cabal màxim per transportar aigües residuals i pluvials que passarà dels 96 m3 per segon actuals als 160 m3 per segon, un 70% més. La longitud del desdoblament és de 309 metres i les obres tenen una durada prevista de 14 mesos, fins al gener del 2022, i un cost de 7,7 milions d’euros. En la segona fase el desdoblament s’ampliarà fins a la plaça de Francesc Macià.

Amb aquesta actuació, que s’emmarca en l’adaptació de la ciutat als efectes de la crisi climàtica, disminueix el risc d’inundació en cas de pluges torrencials i la circulació d’aigua tant a l’avinguda Diagonal com al sistema de clavegueram dels carrers de Milà i Fontanals, Girona i Bailèn, i s’allarga la vida útil d’aquesta infraestructura. És una actuació prioritària del Pla director integral de sanejament de la ciutat de Barcelona per assolir els compromisos de la Declaració d’emergència climàtica amb relació al sistema de clavegueram.

Afectacions al trànsit

A partir del 23 de novembre, hi haurà restriccions de trànsit a la calçada central de l’avinguda Diagonal, entre els carrers d’Aragó i de Roger de Llúria.

Els itineraris alternatius recomanats per al trànsit són:

  • Els carrers d’Aragó o de Mallorca, en sentit Llobregat.
  • Els carrers del Rosselló o de València, en sentit Besòs.

Pel que fa a la xarxa de bus:

  • S’anul·len sis parades i es modifica el recorregut de les línies de TMB 6, 33, 34, V19, D50 i 19.
  • S’anul·len dues parades i es modifica el recorregut de les línies de Tugsal N1 i N4.
  • Per cobrir el servei es crearan tres parades noves i també s’utilitzaran parades ja existents.

Quant al carril bici:

  • En sentit Besòs, es recomana utilitzar el recorregut del carril bici del carrer de Girona i el carrer de València per descongestionar el tram de l’avinguda Diagonal.

Notícies relacionades