Compartir coneixement per avaluar millor

El 23 de gener se celebrarà la jornada “Avaluació de polítiques i serveis municipals” al Centre Cívic Pati Llimona, en què s’explicaran algunes experiències impulsades per l’Ajuntament de Barcelona.

16/01/2019 15:39 h

Ajuntament de Barcelona

L’Oficina Municipal de Dades impulsa aquesta jornada des del convenciment que generar, compartir i capitalitzar coneixement és la base per avaluar millor l’acció municipal.​

Tota administració pública compromesa amb la participació, la transparència, la qualitat dels serveis i, en suma, la creació de valor social ha d’estar capacitada per avaluar les seves accions. D’alguna manera li cal saber com són percebuts i valorats els serveis que presta, i també fins a quin punt tot allò que posa en marxa acaba generant els impactes previstos i desitjats.

En els darrers anys s’han desenvolupat interessants experiències d’avaluació, en bona mesura vinculades a la posada en marxa de noves polítiques o nous enfocaments. Ara es tracta que, més enllà dels resultats obtinguts, els aprenentatges d’aquestes experiències puguin fluir en el conjunt de l’organització.

Un altre repte és que, davant una societat cada cop més complexa, que demana polítiques públiques més diferenciades i sofisticades, es pugui garantir un bon subministrament —pel que fa a la quantitat, qualitat i diversitat— de la matèria primera amb què es construeix tota avaluació: les evidències empíriques.

Consulta el programa complet aquí.

Jornada “Avaluació de polítiques i serveis municipals”
Centre Cívic Pati Llimona
C. Regomir, 3, Ciutat Vella, Barcelona
Accés gratuït amb inscripció prèvia mitjançant l’adreça de correu electrònic omd@bcn.cat o mitjançant el telèfon 934 022 153
(Alícia Querol, Oficina Municipal de Dades, Ajuntament de Barcelona)

Adjunts

Etiquetes associades a la notícia