Concedides les beques d’escriptura i de dramatúrgia 2019 a Barcelona

L’Institut de Cultura de Barcelona ha donat a conèixer els noms dels 24 creadors i creadores seleccionats en la tercera edició de la convocatòria de les beques Montserrat Roig d’escriptura i la primera convocatòria de les beques Carme Montoriol de dramatúrgia. Totes dues s’emmarquen en el programa "Barcelona, Ciutat de la Literatura Unesco".

10/03/2019 10:58 h

Ajuntament de Barcelona

Beques Montserrat Roig

Les beques Montserrat Roig van néixer fa tres anys per cobrir la falta d’ajuts directes als creadors literaris, per mitjà del suport a projectes literaris que tinguin relació amb la ciutat de Barcelona, l’impuls de textos que projectin la imatge literària de la ciutat al món i l‘homenatge a l’escriptora i periodista barcelonina.

Els autors i autores becats en aquesta ocasió, que treballaran en un dels espais singulars de la ciutat, són Jordi Amor, Anna Bou Jorba, Míriam Cano, Robert Juan Cantavella, Álvaro Colomer, Bernat Cormand, Patricia Font, Anna Garcia Soteras, Isabel García Trócoli, Maria Guasch, Toni Iturbe, Sebastià Jovani, Stefanie Kremser, Lucia Lijtmaer, Olga Merino, Silvia Rins, Carlos Robles Lucena, Marc Rovira, Laia Soler i Jordi Tomàs.

En aquesta edició s’hi han presentat un total de 243 projectes (97 dones i 146 homes), la mitjana d’edat dels quals és de 33 anys. 11 dels 20 becats són dones i 9, homes. Pel que fa a la llengua dels projectes guanyadors, 10 seran en llengua catalana, 9 en llengua castellana i 1 en alemany. La durada de la beca és de dos mesos i té una dotació econòmica de 3.000 euros per a cada un dels autors i les autores.

Els guanyadors i les guanyadores desenvoluparan els seus projectes en diferents equipaments: el MUHBA Vil·la Joana – la Casa Verdaguer de la Literatura, el Museu Picasso, la Biblioteca de Catalunya, la Reial Acadèmia de Bones Lletres, l’Arxiu Històric de Barcelona, el Castell de Montjuïc, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, la Fundació Joan Miró, la Biblioteca de Nou Barris i la Biblioteca Francesca Bonnemaison.

Beques Carme Montoriol

En la primera edició, les beques Carme Montoriol volen donar suport de manera específica als dramaturgs i dramaturgues, amb un import total de 12.000 euros. En aquest cas, seran un total de quatre les beques que s’han concedit a Laia Alsina Ferrer, Marta Aran, Lluïsa Cunillé i Llàtzer Garcia.

Els i les guardonades desenvoluparan el seu treball en espais singulars de la ciutat vinculats a la creació escènica: Escenari Joan Brossa, la Nau Ivanow, la Sala Beckett i el Teatre Tantarantana, tots quatre equipaments teatrals de la xarxa de Fàbriques de Creació.

En aquest cas, el total de projectes presentats ha estat de 109 (68 dones i 41 homes) i la mitjana d’edat dels aspirants ha estat de 38 anys. Dels 4 becats, 3 són dones i 1 home. Els 4 projectes seleccionats són en català.

La selecció dels guanyadors i guanyadores d’ambdues beques s’ha fet a través d’una convocatòria oberta amb un comitè de selecció format per Víctor García Tur (escriptor), Montse Porta (llibretera) i Patricia Escalona (editora) per a les beques Montserrat Roig, i per Toni Casares (Sala Beckett), Ferran Murillo (Teatre Tantarantana), Jesús Julve, “Hausson” (Escenari Joan Brossa), Ester Nadal (Nau Ivanow) i Mercè Sàrrias per a les beques Carme Montoriol.

Etiquetes associades a la notícia