Consells i instruccions per reduir la factura de la llum per a més de tres-centes mil llars

27/02/2016 11:13 h

Cèlia Muns Prats

L’Ajuntament de Barcelona introduirà un díptic informatiu a la propera factura d’Endesa d’unes tres-centes deu mil llars de la ciutat. En l’imprès s’inclouran consells per reduir el cost d’aquesta factura i recomanacions per ajustar la potència contractada a les necessitats reals.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha assegurat que aquesta mesura respon a la realitat que “moltes famílies tenen dificultats per pagar els rebuts i no disposen d’informació que els permeti entendre millor els conceptes de les seves factures”.

En el díptic també hi haurà les instruccions per accedir al bo social en els casos que compleixin els requisits, és a dir, llars amb tots els seus membres a l’atur, famílies nombroses o monoparentals de categoria especial, o persones més grans de 60 anys que cobrin pensions mínimes per jubilació, viduïtat o incapacitat permanent.

Segons Ortiz, “apoderar la ciutadania perquè conegui i exerceixi el seu dret” és una de les prioritats de l’Ajuntament, així com reclamar “canvis reguladors que garanteixin els subministraments com un dret bàsic i impedeixin els abusos d’algunes companyies sobre els usuaris”.

L’Ajuntament ha posat en marxa aquest hivern quatre punts d’atenció a la pobresa energètica als districtes de Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí i als barris de la Marina, respectivament. Aquestes oficines han atès, en 2 mesos de funcionament, un total de 405 persones, 112 de les quals presentaven situació de risc de tall de subministrament.