Cooperació institucional per erradicar les violències masclistes

Un nou acord de col·laboració institucional i finançament entre el consistori i la Generalitat de Catalunya durant els propers quatre anys permetrà desplegar noves polítiques d’atenció a les dones i de promoció de la igualtat i per a l’erradicació de les violències masclistes i totes les discriminacions. En total s’hi destinaran més de 4,7 milions d’euros.

13/10/2022 16:51 h

Ajuntament de Barcelona

Per fer front a les violències masclistes es posarà en marxa la nova unitat específica d’atenció a les violències sexuals, un equipament que, en el marc del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), oferirà una atenció especialitzada que facilitarà els processos de recuperació de les dones que han patit aquest tipus de violències. Es preveu que l’equipament entri en funcionament a finals de l’any 2023 i tindrà un pressupost de 2 milions d’euros. El nou local estarà ubicat a l’Eixample de Barcelona i proporcionarà una atenció integral més propera a les residents dels districtes de Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuïc, les Corts, Sarrià – Sant Gervasi i Gràcia.

Pel que fa al pressupost restant, 2,7 milions d’euros, es destinarà a acompanyar i acollir les dones, i els seus fills i filles, que es trobin en situacions d’emergència derivades de violències masclistes.

Etiquetes associades a la notícia