Creix en més de dos mil el nombre de beques menjador

Amb un increment del 5,7% respecte al curs passat i una inversió total de més de 35 milions d’euros, els ajuts de menjador escolar arriben a més de 36.500 infants i adolescents de la ciutat.

04/01/2022 16:04 h

Ajuntament de Barcelona

Un 78% de la inversió està finançada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, i l’Ajuntament de Barcelona complementa el 22% restant amb l’objectiu d’arribar a famílies en situació de vulnerabilitat greu detectades en diferents dispositius dels serveis socials municipals.

El Consorci d’Educació, integrat per totes dues administracions, treballa per optimitzar la detecció de l’alumnat en situació de vulnerabilitat perquè tothom qui ho necessiti pugui rebre l’ajut de menjador i així continuar la lluita per posar fre a la segregació escolar i a l’abandonament. Fins al moment, el 83,47% de l’alumnat en situació de vulnerabilitat ha rebut l’ajut de menjador aquest curs 2021-2022.

Les beques menjador són una eina de suport a les famílies que garanteix que els infants i adolescents tinguin un àpat de qualitat al dia i gaudeixin del temps educatiu de menjador, i alhora contribueix a pal·liar l’absentisme a les classes de les tardes.

Gràcies a les millores en cuines i menjadors de secundària que s’han portat a terme des del curs 2016-2017, actualment 75 centres públics de secundària de la ciutat (61 de 64 instituts i els 14 instituts escola) poden oferir als alumnes el servei de dinar els cinc dies de la setmana.

Etiquetes associades a la notícia