Crida de les ciutats per reclamar més inversió comunitària en ciència

Amb l’impuls de Barcelona i el suport de Madrid, Berlín, Milà, Munic i Estocolm s’ha escrit una carta per reivindicar a la Unió Europea més inversió en recerca i innovació. La crisi de la covid-19 ha posat de manifest la importància i la necessitat de disposar d’un ecosistema científic potent que tingui la capacitat de centrar els esforços en la recerca de solucions i els reptes futurs als quals s’enfronta la societat.

17/06/2020 18:52 h

Ajuntament de Barcelona

Aquesta reivindicació s’ha fet mitjançant una carta de les alcaldesses i alcaldes als presidents i presidentes de la Comissió Europea, al Consell Europeu, al Parlament Europeu i els diversos grups parlamentaris, a la comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut i als representants dels estats membres davant la UE.

Les reclamacions són les següents:

  • Augmentar el pressupost del programa europeu de recerca i innovació, anomenat Horizon Europe, per al període 2021-2027 fins a almenys 120.000 milions d’euros.
  • Continuar el programa marc de la UE de finançament de la recerca, Horizon 2020, que s’acaba el desembre vinent, i treballar en el nou programa Horizon Europe, que s’ha d’iniciar el 2021, i assegurar així que les línies de recerca actuals no es veuen afectades per la crisi de la covid-19.
  • Refermar i augmentar el compromís i la inversió europea dels programes Marie Sklodowska-Curie de beques que prioritzen el suport a dones, joves i grups vulnerables i el programa Erasmus+ per a estudiants de doctorat.

A Barcelona es manté l’aposta per multiplicar l’esforç i la inversió de la ciutat en polítiques públiques en l’àmbit de la ciència i el coneixement. El pla Barcelona Ciència, impulsat el 2018, es renova per als pròxims anys amb el pla Barcelona Ciència 2020-2023, per assolir 15 objectius a través de 51 accions.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia