La Cursa de la Mercè, al detall

26/09/2019 09:57 h

Martín Roig

El passat diumenge, més de 12.000 atletes han omplert els carrers de Barcelona d’esport en motiu d’una nova celebració de la Cursa de la Mercè, una de les curses més esperades del calendari barceloní. Enguany, la prova ha servit per posar punt i final a les festes de La Mercè, i ha mantingut el clàssic recorregut de 10 quilòmetres que passa per alguns dels punts més emblemàtics de la capital catalana.

Aspectes més destacats de la cursa

Aquest any, la quota de dones que han participat a la cursa es manté per sobre del 30%, arribant al 30,82%. Un altre punt a destacar en la 41a edició és que la Fira del Corredor estarà situada al Museu Disseny HUB Barcelona. Tanmateix, aquesta edició destaca per ser l’edició, amb molta diferència, més sostenible. Així, a la present edició, s’ha posat un èmfasi especial a prendre diverses mesures mediambientals que fan de la cursa encara més sostenible.

Continuant amb aquest aspecte, el més destacat és l’acord signat amb Aigües de Barcelona, que col·labora amb el subministrament d’aigua per als avituallaments. A més, s’eliminen els gots de plàstic i es substitueixen per gots compostables, la qual cosa suposa un estalvi de 39.000 envasos PET (ampolles d’aigua). Aquesta mesura afecta també als recursos humans implicats en els diferents serveis als esportistes, que comptaran amb un únic got compostable personalitzat per tal de disminuir el dispendi d’ampolles. D’altra banda, tots els suports d’imatge utilitzats en la cursa estaran reutilitzats. I el transport de les samarretes a la Fira del Corredor es farà amb un camió amb emissions de baix impacte, i arribaran classificades per talles i plegades en palets reutilitzables, amb un estalvi de 13.000 bosses de plàstic (embolcall) i 425 Kg de cartró (embalatge habitual en capses de 50 unitats de la talla corresponent). A això s’afegeix a la mesura que fa anys que es realitza, de recollir els xips grocs en favor d’una ONG, enguany l’organització Pallapupas.

Una cursa dintre d’una altra cursa: dos quilòmetres d’inclusió

La Cursa de la Mercè celebra un circuit adaptat de 2 quilòmetres per a atletes amb discapacitat intel·lectual o amb mobilitat reduïda que per condició física no puguin fer una distància de 10 quilòmetres: Sepúlveda-Comte Borrell (sortida), Viladomat, av. Paral·lel, pl. Espanya, av. Reina M. Cristina.