Cultura, tecnologia i projecció internacional

A Barcelona i Terrassa tenen lloc avui i demà unes jornades de treball amb professionals provinents de dotze països i experts en indústries creatives, promoció de ciutats i internacionalització. L'objectiu bàsic és intercanviar idees, projectes i bones pràctiques en el marc de la xarxa Eurocities, que aplega 135 ciutats europees de més de 250.000 habitants.

14/06/2017 15:04 h

Redacció

El fòrum sobre ciutats ha tingut com a primera cita una reunió dels professionals del sector dimecres al matí a l’edifici MediaTIC, a Barcelona. Les ciutats participants han presentat projectes vinculats a les indústries creatives i els esdeveniments culturals que promouen perfils emprenedors de noves tecnologies, com és el cas del Festival Sónar i el Sónar + D, el congrés organitzat de manera paral·lela en què convergeixen la creativitat i la innovació.

A la tarda, a Terrassa, els participants tenen previst visitar les instal·lacions del Parc Audiovisual de Catalunya i reflexionar sobre el paper que institucions com aquesta juguen en la producció audiovisual i tecnològica i com iniciatives d’aquesta mena poden ajudar a internacionalitzar tant la ciutat com Catalunya.

Dijous al matí, l’Ajuntament organitza el seminari “Identitat i reputació de ciutat per al desenvolupament econòmic, social i cultural”, que inclou diverses taules rodones i sessions de treball al voltant de la promoció de les ciutats, l’impuls de l’activitat econòmica i empresarial i el turisme sostenible.

Donar veu a les ciutats europees

Amb la seu central a Brussel·les, la xarxa de ciutats Eurocities aplega més d’un centenar de grans ciutats de la Unió Europea i té com un dels objectius principals donar veu a les ciutats europees davant les institucions comunitàries perquè se’ls reconegui el paper d’actor essencial en el procés de construcció d’Europa. Al mateix temps, s’erigeix com a plataforma per compartir idees, intercanviar experiències i elaborar propostes innovadores en àmbits com l’economia, la cultura, el medi ambient, la mobilitat, les polítiques socials i la cooperació.