Desactivada l’alerta per ventades i per mal estat de la mar

Atesa la millora de les condicions meteorològiques i la disminució dels serveis dels Bombers de Barcelona relacionats amb les ratxes de vent a la ciutat, s’ha desactivat el Pla bàsic d’emergència municipal per ventades en fase d’alerta, activat diumenge, 19 de gener. També s’ha desactivat l’alerta per mal estat de la mar, tot i que es manté la bandera vermella a totes les platges per la mala qualitat de l’aigua després del temporal.

23/01/2020 12:29 h

Ajuntament de Barcelona

Des de diumenge, 19 de gener, els Bombers de Barcelona han realitzat 681 serveis per incidències relacionades amb el temporal de vent, bàsicament per la caiguda de branques o arbres, tendals o mobiliari urbà.

Pel que fa als serveis de neteja, han prioritzat la recollida de branques i troncs que han caigut a causa del vent i la neteja d’embornals per evitar-hi l’acumulació d’aigua. Uns quatre-cents contenidors han quedat malmesos i sense tapa a causa de les ventades.

Bandera vermella a totes les platges

Aquest divendres, 24 de gener, també s’ha desactivat l’alerta per mal estat de la mar. Durant el temporal s’han registrat onades de més de 6 metres, que han provocat greus desperfectes a totes les platges de la ciutat.

Tot i la millora de la situació marítima, es manté la bandera vermella a totes les platges de la ciutat, a causa de la mala qualitat de l’aigua després del temporal.

Un total de 130 places d’acollida addicionals

Davant la magnitud del temporal, dimarts, 21 de gener, al vespre, es va obrir un equipament addicional amb 130 places d’acollida d’emergència per a persones sense llar, on podien dormir, rebre roba seca, sopar i esmorzar. En total es van ocupar 64 d’aquestes places la primera nit i 82 places més la segona nit.

A causa de la millora de la situació meteorològica general a la ciutat, i en coordinació amb els equips municipals de protecció civil, aquest 23 de gener s’ha decidit posar fi al dispositiu preventiu.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades