Deu milions per recuperar i millorar 22 parcs i espais verds

Tenir més natura i biodiversitat a la ciutat aporta beneficis a la salut i al benestar de la ciutadania. Amb aquest objectiu, s’invertiran 10,14 milions d’euros a recuperar i condicionar 22 parcs i espais verds de nou districtes de la ciutat.

06/01/2019 10:26 h

Ajuntament de Barcelona

Actualment estan en marxa obres de recuperació i reparació de diversos parcs i espais verds amb l’objectiu que siguin més accessibles i segurs per al passeig i l’esbarjo de la ciutadania. Aquestes actuacions es realitzen amb recursos ecològics que mantenen la fauna i la flora per garantir-ne l’ecosistema i la biodiversitat.

En concret, s’estan duent a terme actuacions a:

  • Parc de les Corts, districte de les Corts: millora de l’àrea de gossos, construcció d’una passarel·la sobre el canal, millora del mobiliari urbà i renovació del paviment i de la xarxa de reg. Cost: 635.000 euros.
  • Parc de la Pegaso, districte de Sant Andreu: millora del paviment, eliminació de baranes i renovació de la xarxa de reg. Cost: 530.000 euros.
  • Plaça de Ferran Casablancas, districte d’Horta-Guinardó: renovació del paviment, nova xarxa de reg, millora de l’àrea de gossos i del mobiliari urbà i construcció d’una passarel·la sobre el canal. Cost: 1,67 milions d’euros.
  • Parc de la Guineueta, districte de Nou Barris: nous accessos, renovació del paviment i de la xarxa de reg i millora de l’àrea de gossos. Cost: 1,9 milions d’euros.

Durant el primer trimestre d’aquest any es començaran les obres a:

  • Parc de la Font del Racó, districte de Sarrià – Sant Gervasi: retirada d’espècies invasores i d’exemplars en mal estat, millora dels camins amb sauló i nova recollida d’aigües. Cost: 535.000 euros.
  • Jardins de Santa Rosalia, districte d’Horta-Guinardó: millora de l’accessibilitat, renovació de la vegetació i del paviment i instal·lació d’una nova xarxa de reg i drenatge. Cost: 352.000 euros.
  • Jardins de Mossèn Costa i LLobera, districte de Sants-Montjuïc: reparacions d’escales i rampes i millores en els accessos. Cost: 1,1 milions d’euros.

També es realitzaran treballs puntuals de manteniment en plantacions, en xarxes de reg i en els accessos de catorze parcs més, amb un cost de 2,9 milions d’euros. Es tracta, en concret, dels parcs del passeig de Lluís Companys, els jardins de Joan Brossa, el jardí de les Escultures, els jardins de Can Cuiàs, el jardi d’Àurea Cuadrado, els jardins del Clot de la Mel, el parc de la Creueta del Coll, les escales de Josep Maria Sert, els jardins de Juan Ponce, el parc de Can Dragó, el parc de Josep M. Serra Martí, la plaça de les Palmeres, la plaça de l’Abat Escarré i la rambla de Prim.

Etiquetes associades a la notícia