Dia Europeu Mort Sobtada

18/10/2016 15:10 h

barcelona.cat

El 18 d’octubre és el dia europeu de sensibilització sobre la mort sobtada. Aquesta diada és aprofitada a reu d’Europa per organitzar un seguit d’actes públics, amb l’objectiu de donar a conèixer a la població la importància que te el reconeixement precoç d’aquesta situació, per així, iniciar immediatament les maniobres de ressuscitació cardiopulmonar precoç i l’administració de la primera descàrrega amb el DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic).

Els tres minuts després d’haver patit una aturada cardiorespiratòria, són determinants per aconseguir una millora de la supervivència estalviant de forma significativa l’aparició de seqüeles neurològiques.

Els Equips d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut, col·laborant amb l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, han preparat una acció avalada pel Consell Català de Ressuscitació, dirigida a la població veïna de la zona nord de la ciutat de Barcelona amb la que es vol recollir el grau de coneixement que te la gent d’aquest problema de salut, al temps que s’ofereix la possibilitat d’aprendre a fer les maniobres de ressuscitació.

Per poder assistir a aquesta activitat les persones interessades s’han de dirigir als centres d’atenció primària (CAP) del SAP Muntanya o l’Hospital de la Vall d’Hebron.

L’Ajuntament de Barcelona ja ha engegat una Comissió de treball, conformada per diferents actors implicats: Consell Català de Ressuscitació Cardíaca, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), la Guardia Urbana, els Bombers (protecció civil), Recursos Humans de l’Ajuntament de Barcelona (seguretat i prevenció al lloc de treball) i el Departament de salut.

La seva finalitat és millorar la protecció cardiopulmonar dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona.

9041926_orig defibrillator-98587_640-e1391797852908