Dia Internacional de les Síndromes de Sensibilització Central (SSC)

12/05/2016 16:48 h

Redacció

El dia 12 de maig es celebra el Dia Internacional de les Síndromes de Sensibilització Central (SSC). Aquests síndromes aglutinen més de 50 malalties, entre les quals destaquen la fibromialgia, la síndrome de fatiga crònica, i la sensibilitat química múltiple.

El passat 16 de desembre, es va signar la Declaració Institucional  que recull la intenció de l’Ajuntament de Barcelona de dur a terme un Programa de Suport Específic a persones afectades de SSC i les seves famílies. Aquesta Declaració ha culminat amb la constitució d’una Taula, liderada per la comissionada de Salut Gemma Tarafa, i on hi ha representants de les diferents entitats d’afectats i afectades de la ciutat.

En aquesta taula es treballarà i debatrà el programa, que ha de permetre recollir i sistematitzar les necessitats d’aquest col·lectiu, i prioritzar i fer viables les mesures que des de l’Ajuntament es puguin impulsar.

L’Ajuntament vetllarà pel reconeixement de la malaltia, per reduir la seva estigmatització, millorar l’entorn de la ciutat i crear vies de comunicació directe entre l’afectat/afectada i l’Ajuntament.

L’objectiu és situar Barcelona dins d’un marc de ciutat saludable, on no només es veuran beneficiades les persones afectades per SSC, sinó que els i les ciutadanes gaudiran de millors condicions per la seva salut.