Dia Mundial de la Salut

El 7 d’abril la ciutat de Barcelona se suma a la celebració del Dia Mundial de la Salut il·luminant de blau i verd les fonts ornamentals de la ciutat, així com altres edificis emblemàtics.

07/04/2017 11:29 h

barcelona.cat

El balcó de l’Ajuntament exhibirà un penó on es podrà llegir: “Pel dret a la salut, sanitat pública universal i de qualitat”, que és el repte que es planteja l’Ajuntament pel que fa a la salut. El consistori treballa, en aquest sentit, des de totes les àrees per fer una ciutat més justa on es redueixin les desigualtat socials en salut, i en el marc del Consorci Sanitari de Barcelona, per millorar la qualitat i l’accessibilitat de la sanitat pública.

Com cada any, l’Organització Mundial de la Salut escull un tema específic per tal de donar-li visibilitat. Enguany el tema és la depressió, que afecta persones de totes les edats i condicions socials d’arreu del món.

A Barcelona les xifres indiquen que aproximadament el 8% dels nois adolescents expressen sentir tristesa o estar deprimits, i en el cas de les noies adolescents la xifra augmenta fins al 15%, aproximadament. Les dades referides a les persones adultes mostren que el 13% de les dones i el 6% dels homes pateixen depressió o ansietat o ambdós trastorns alhora.

La forma d’entendre la salut com un dret públic i universal ha portat a elaborar el Pla de salut mental de Barcelona, en què entitats i professionals del sector liderats per l’Ajuntament han treballat per donar forma a un full de ruta pensat per promoure, prevenir i atendre els problemes de salut mental de la ciutat.