Dia Mundial SSC

El 12 de maig és el dia mundial de les Síndromes de Sensibilització Central, l’Ajuntament de Barcelona es suma a la celebració col·laborant amb els diferents actes i activitats que realitzen les entitats de persones afectades i familiars.

12/05/2017 11:35 h

barcelona.cat

 

Aquest any l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la Taula de Síndromes de Sensibilització Central, ha elaborat un tríptic informatiu on s’explica de forma clara i senzilla algunes de les malalties que es troben englobades en aquesta denominació: Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica, Sensibilitat Química Múltiple i Electrohipersensibilitat.

El 12 de maig és un dia per posar de manifest i donar visibilitat a aquestes malalties. Són moltes les entitats que durant tot l’any realitzen diferents actes i accions amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania i trencar el silenci que envolta aquestes patologies.

L’11 d’abril de 2016 es va constituir la Taula de Síndromes de Sensibilització Central, on participen associacions de persones afectades i familiars, l’objectiu de la qual és l’elaboració d’un programa específic per la ciutat de Barcelona, en un clima de bona sintonia i des d’una visió constructiva, entitats i Ajuntament treballen per situar Barcelona dins d’un marc de ciutat saludable, on no només es veuran beneficiades les persones afectades per SSC, sinó que els i les ciutadanes gaudiran de millors condicions per la seva salut.