Diputats de la Cambra del Japó visiten l'Ajuntament de Barcelona

20/08/2019 08:50 h

Jorge Luis Fuentealba Diez

La tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, va rebre el 19 d’agost al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona un grup de set diputats de la Cambra del Japó que formen part del Comitè Permanent d’Afers Interns i comunicació de la Cambra i de Relacions Internacionals, Ciència, Tecnologia i Innovació. També hi va assistir el cònsol general de Japó a Barcelona, Naohito Watanabe.

Laia Bonet va destacar les polítiques en l’àmbit de Smart City de Barcelona i va subratllar la importància d’estrènyer relacions entre ciutats de Japó per donar continuïtat i impulsar acords i interessos comuns que manté la ciutat de Barcelona amb elles. El passat mes de març Barcelona va renovar l’acord de col·laboració amb la ciutat de Yokohama per treballar en l’àmbit de desenvolupament de smart city, energies renovables, transport urbà, societat circular i promoció de ciutat. A més, manté un acord de col·laboració amb la Prefectura de Kyoto en l’àmbit del desenvolupament econòmic, la innovació tecnològica i la gestió pública de dades obertes. Així mateix, Barcelona i Kyoto coorganitzen el Kyoto Smart City Expo des de la seva primera edició el 2014.

D’altra banda, Barcelona està agermanada amb la ciutat japonesa de Kobe des de fa més de vint-i-cinc anys (el 25è aniversari de l’agermanament es va celebrar el novembre de 2018), amb qui manté diferents àmbits de treball, com un concurs de visualització de dades obertes, el World Data Viz Challenge Barcelona-Kobe, per promoure i facilitar millores a la ciutat. La convocatòria 2019 d’aquest concurs ja s’ha publicat.

Informació i imatge: nota del Servei de Premsa de l’Ajuntament de Barcelona