Dispositiu especial de seguretat, mobilitat i neteja per les festes de Nadal

Es posa en marxa un operatiu per garantir la seguretat, la convivència i la mobilitat durant les festes de Nadal d’enguany, les primeres sense restriccions per la covid-19. La Guàrdia Urbana incrementarà la presència als espais públics i als eixos comercials, el transport públic reforçarà el servei de metro i algunes línies de bus i s’incrementarà la neteja viària i la recollida de residus a les zones més concorregudes de la ciutat.

07/12/2022 16:17 h

Ajuntament de Barcelona

Operatiu de la Guàrdia Urbana

Augmenta amb 365 agents més al dia la presència policial a l’espai públic i als eixos comercials. En aquestes zones comercials i en els punts turístics de cada districte s’intensificarà el patrullatge mixt amb el cos dels Mossos d’Esquadra. També es faran controls als locals de gran afluència de públic per garantir el compliment de la normativa i l’horari de tancament, així com per respectar el descans del veïnat. El cos policial també actuarà en casos de convocatòria de festes i concentracions no autoritzades.

La prevenció de sinistres de trànsit i la seguretat viària és un altre dels objectius del dispositiu del cos policial. S’efectuaran més controls preventius d’alcoholèmia i drogotests i s’incrementarà l’atenció especial als vehicles de mobilitat personal i a les bicicletes. També s’actuarà contra els vehicles mal aparcats a les voreres o en doble fila.

Reforç del transport públic

El servei de metro i algunes línies de bus incrementaran la freqüència de pas els diumenges i els dies festius en què els comerços estan autoritzats per obrir.

Servei de metro els festius abans de Nadal i de Reis:

  • Increment del servei en un 12% en totes les línies a la tarda i al vespre.
  • Increment de la freqüència dels combois de metro en un 25% a la línia 1 (vermella) i a la línia 3 (verda).

Horari especial

  • 24 de desembre: el servei acabarà a les 23.00 hores.
  • 25 de desembre: el servei funcionarà des de les 5.00 hores de manera continuada fins a les 2.00 hores del 26 de desembre.
  • 26 de desembre: el servei acabarà a les 24.00 hores.
  • La nit de Cap d’Any:  el servei funcionarà durant tota la nit.

Línies d’autobús

Es reforcen algunes línies que passen pel centre i els eixos comercials i s’augmenta la capacitat de les línies amb vehicles articulats.

Horari especial: el 24 de desembre els autobusos faran l’última sortida a les 22.00 hores.

Increment del servei de neteja

Entre el 3 de desembre i el 8 de gener hi ha actiu un dispositiu específic de reforç de la neteja viària a les zones de més afluència i als eixos comercials. L’operatiu té un total de 48 equips més per a la neteja ordinària, amb 120 persones més per a la nit de Cap d’Any i amb 150 persones més per a la Cavalcada de Reis.

També s’incrementa la recollida selectiva del paper, el vidre, els plàstics i els metalls per als dies de Nadal i de Reis.

Consulteu el web amb informació pràctica per a aquestes festes de Nadal a l’enllaç següent: https://www.barcelona.cat/nadal/ca/informacio-practica

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades