Informació pràctica

Aquest Nadal la celebració de les festes està condicionada per les mesures de prevenció de la covid-19. Consulta tota la informació pràctica del Nadal 2020 a Barcelona: activitats amb inscripció prèvia, serveis de neteja, recollida d’avets, consells de sostenibilitat, dispositiu de seguretat o serveis de transport públic.

Un Nadal molt especial

Barcelona celebra, aquest any, un Nadal molt especial, condicionat per les mesures de seguretat i prevenció necessàries per evitar la propagació del coronavirus. Activitats tradicionals com la Cavalcada de Reis o la celebració de Cap d’Any s’han reconvertit amb fórmules imaginatives per tal que la ciutadania pugui gaudir-ne amb seguretat. 

Activitats amb reserva prèvia

A causa de les circumstàncies especials derivades de l’emergència sanitària de la covid-19, durant aquest Nadal serà imprescindible reservar en línia per poder participar de manera presencial en algunes de les activitats. Informeu-vos-en!

Estació de metro amb persones a l’andana

Desplaça't amb transport públic

Aquests dies de Nadal en què la mobilitat interna a la ciutat és més alta, sobretot a les zones comercials i al centre, es recomanen els desplaçaments a peu, amb bicicleta i amb transport públic per evitar congestions i disminuir la contaminació.

La Guàrdia Urbana patrulla per un carrer de Barcelona il·luminat amb motius nadalencs.

Dispositiu de seguretat, convivència i mobilitat

Aquest Nadal es desplegarà un operatiu especial per garantir la seguretat, la convivència i la mobilitat a tots els districtes de la ciutat.

Nadal sostenible

El Nadal acostuma a ser una època de molt consum, tant amb la compra de regals com amb la de menjar i begudes, o la d’elements ornamentals vegetals, com ara els avets. També hi ha més desplaçaments i més despesa energètica a les llars. Consulta els consells de prevenció de residus!

Contenidors de cartró i paper, vidre i plàstic

Dispositiu de neteja

Durant les festes nadalenques s’incrementen les tasques de neteja a les zones més cèntriques i comercials de cada districte. També es recull diàriament paper i cartró als eixos comercials.

Recollida d’avets

Sabies que, un cop acabades les festes de Nadal, el teu arbre pot fer un gran servei a les zones verdes de la ciutat? Barcelona té desenes de punts de recollida d’avets, operatius del 7 al 17 de gener 2021.

Comparteix aquest contingut