Nadal 2023

Informació pràctica

Consulta la informació més pràctica d’aquest Nadal 2023: dispositiu de transport públic, recollida d’avets, serveis de neteja, dispositiu de seguretat o consells de sostenibilitat.

Aquesta informació s’anirà actualitzant i ampliant durant les festes.

Grups de Destacats

Recollida d’avets

Recollida d’avets

Sabies que, un cop acabades les festes de Nadal, el teu arbre pot fer un gran servei a les zones verdes de la ciutat? Barcelona té desenes de punts de recollida d’avets, operatius del 7 al 17 de gener 2024.

Tramvia de la T4 passant per davant del DHUB

Desplaça't amb transport públic

Aquests dies de Nadal en què la mobilitat interna a la ciutat és més alta, sobretot a les zones comercials i al centre, es recomanen els desplaçaments a peu, amb bicicleta i amb transport públic.

Vehicles aturats davant un semàfor sota les llums de Nadal del carrer Fontanella

Com s'hi va

Consulta l’estat del trànsit a Barcelona en temps real i cerca la millor manera de desplaçar-te per la ciutat durant les festes de Nadal. A l’opció “Com s’hi va” hi trobaràs un planificador de rutes amb les millors propostes per desplaçar-te en transport públic, bicicleta, a peu o en vehicle privat.

La Guàrdia Urbana patrulla per un carrer de Barcelona il·luminat amb motius nadalencs.

Dispositiu de seguretat, convivència i mobilitat

Aquest Nadal es desplegarà un operatiu especial per garantir la seguretat, la convivència i la mobilitat a tots els districtes de la ciutat.

Un treballador del Servei de Neteja renta amb aigua a pressió uns contenidors situats a la plaça de Gal·la Placídia i entorns

Dispositiu de neteja

Durant les festes nadalenques s’incrementen les tasques de neteja a les zones més cèntriques i comercials de cada districte. També es recull diàriament paper i cartró als eixos comercials.

Nadal sostenible

El Nadal acostuma a ser una època de molt consum, tant amb la compra de regals com amb la de menjar i begudes, o la d’elements ornamentals vegetals, com ara els avets. També hi ha més desplaçaments i més despesa energètica a les llars. Consulta els consells de prevenció de residus!