Festival de Nadal a la plaça de Catalunya i la plaça de la Universitat

Música, cinema, arts de carrer, arts plàstiques i participació. Una festa per a tothom!

Lloc:

Plaça de Catalunya
Plaça de la Universitat

Dates:

del 17 al 30 de desembre

Horari:

Plaça de Catalunya
11.00-20.40 h

Plaça de la Universitat
11.00-22.00 h

El Barcelona Festival de Nadal va tenir lloc a la plaça de Catalunya i a la plaça de la Universitat entre el 17 i el 30 de desembre de 2022.

Durant catorze dies, la plaça de Catalunya i la plaça de la Universitat van ser els escenaris d’una atractiva programació per a tot tipus de públics: infants, joves, adults, ciutadania local i també visitants d’arreu.

Les arts escèniques, la música, les arts digitals i les instal·lacions van donar forma al Barcelona Festival de Nadal a través de llenguatges universals diversos i accessibles per a tothom els matins, tardes i vespres d’entre el 17 i el 30 de desembre de 2022. I tot plegat, sota el fil conductor del Nadal de la ciutat i l’esclat de l’energia propi d’aquestes festes estimades.

El Barcelona Festival de Nadal va ser un regal a la ciutat de Barcelona, una festa amb mirada cultural i cosmopolita, una finestra de les arts, la cultura i la creativitat fetes a la ciutat, un programa de promoció de ciutat i una autèntica celebració nadalenca.

A la plaça de Catalunya, epicentre del Festival, es va trobar durant catorze dies un conjunt de projectes culturals en diverses franges horàries i per a tots els públics: propostes familiars, música, arts de carrer i espectacles. Una festa per a tothom!

El projecte de l’escenògraf i arquitecte Juli Sanjuan Palma vadesplegar una escenografia nadalenca queva omplir l’espai de calidesa.

A la plaça de la Universitat es va poder gaudir de la proposta d’OFFF Barcelona, plataforma d’arts i disseny digital, que a través d’un bosc de pantalles i gràcies a la col·laboració de cinc artistes digitals ens va permetre reflexionar sobre el solstici.

Matins a la plaça de Catalunya: Nadal en família

Als matins, la plaça va ser l’escenari de propostes familiars amb dues franges horàries. El festival va començar cada matí amb activitats participatives que van convidar a gaudir de la literatura, la creació artística, l’aprenentatge i el joc, tot escoltant a Sonido Tupinamba, que va estar punxant música en directe.

A continuació, es va poder ballar i riure amb “Fum, fum, festa!” amb Guillem Albà & La Marabunta. Un espectacle creat per a l’ocasió amb la voluntat de celebrar l’alegria del Nadal. Aquest espectacle es va oferir amb interpretació en llengua de signes catalana.

Tardes de música i arts de carrer

El tret de sortida de les tardes van ser les sessions musicals de Sonido Tupinamba, que van donar pas a l’actuació de les Balkan Paradise Orchestra, que des del centre de la plaça van convidar tothom a entrar-hi i a gaudir de l’energia col·lectiva.

A continuació, les arts escèniques de carrer van ser les protagonistes. Durant els dies del Festival es van poder veure fins a sis propostes diferents. Una programació diversa amb dansa, circ, percussió i moviment a càrrec de les companyies: Soon Circus, Sound de Secà, Circ Panic, Vero Cendoya, Magí Serra & Anamaria Klanjscek i Didier Theron.

Mostra’n més

Música

Després de les arts de carrer, la música va pujar a l’escenari. Vam tenir l'oportunitat de sentir música de diversos estils des del jazz al folk, passant pel pop el funk o l’indie, amb Lucia Fumero Trio & Friends, Inspira, The Secret Investment, Sandra Bautista, Pol Batlle i Rita Payés, Anna Andreu i Gregori Hollis.

La Torre de Nadal, una producció del Gran Teatre del Liceu i l’Ajuntament de Barcelona

La Torre de Nadal és un espectacle d’òpera i circ dirigit per Lluís Danés i creat especialment per a l’ocasió. Un viatge musical amb el guiatge de Giacomo Puccini i una història de circ amb equilibris, corda, suspensió capil·lar, trapezi i dansa, que ensva  permetre endinsar-nos en l’esperit nadalenc. 

 

Amb la col·laboració de la Fundació Ferrer Salat i la Fundació Conservatori del Liceu.

Tanca

Música, cinema, arts de carrer, arts plàstiques i participació. Una festa per a tothom!

Lloc:

Plaça de Catalunya
Plaça de la Universitat

Dates:

del 17 al 30 de desembre

Horari:

Plaça de Catalunya
11.00-20.40 h

Plaça de la Universitat
11.00-22.00 h