Festival de Nadal a la plaça de Catalunya

Més d’un centenar d’activitats

Lloc:

plaça de Catalunya

Dates:

del 19 al 30 de desembre

Horari:

de les 10.00 a les 21.45 hores

El Festival de Nadal de la ciutat de Barcelona va tenir lloc a la plaça de Catalunya entre el 19 i el 30 de desembre de 2020.

L’espai públic, la qualitat artística, el llenguatge universal i les referències nadalenques clàssiques i contemporànies en els àmbits de la música, la literatura, les arts escèniques o les arts visuals van ser els eixos i motors del conjunt d’activitats proposades. Més de 20 projectes culturals diferents en una programació de més de 100 activitats en diverses franges del dia amb implicacions públiques, associatives, cooperatives i privades.

Matinals familiars

Oferta d’activitats i espectacles centrats en la cultura, la literatura, les arts plàstiques, l’aprenentatge, el coneixement, la ciència, el moviment i l’esport, adreçats a públic familiar de diverses franges entre 4 i 12 anys. Construir el millor Nadal per a la ciutat.

Amb la participació de La Mandarina de Newton, el Festival FLIC de literatura, El Culturista, l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i l’acompanyament escènic de la companyia Eléctrico 28.

Tardes culturals

Les tardes culturals van ser una celebració artística i expressiva no tan sols de Nadal, sinó també del mateix fet de viure. Músiques i projectes escènics nascuts a la nostra ciutat, que representen la diversitat i la pluralitat artística de Barcelona. Sons afroamericans, afrollatins o indie acompanyats de propostes escèniques vinculades al circ contemporani i a la diversitat coreogràfica. I tot això en una versió nadalenca per celebrar-ne i compartir-ne els valors des de les arts i la cultura.

Relats, històries i vivències en la seva expressió més creativa. Talent i teixit local, divers i plural, adreçat a la ciutadania i als visitants.

Amb la participació del Festival Say it Loud, l’Associació Coincidències, el Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre, Nación Funk i Koko-Jean Davis, Lenin Jiménez i la seva orquestra, Sia Tolno i l’Alma Afrobeat Ensemble, la Golden Beat, Litus, Paula Valls, la Companyia Moveo, PSIRC, Ariadna Peya, Adrián Vega, Ester Guntín, Andrea Jiménez, Violeta Iriberri, Elvi Balboa i la brass band Hip Horns.

Vespres universals

Cada vespre es va gaudir de l’espectacle de format mitjà convertit en arts de carrer de mans d’una companyia que domina un llenguatge modern, radical, multimèdia, simbòlic i oníric.

El Conte de Nadal de Charles Dickens. Una versió contemporània i multimèdia de la companyia artística Insectotròpics amb la participació del Cor del Raval i la col·laboració del Konvent Puntzero, la Fabra i Coats, el CCCB i el Gran Teatre del Liceu.

Insectotròpics, companyia nascuda a Barcelona el 2011, utilitza una fusió de llenguatges per fer-se una veu pròpia a través de les arts plàstiques, la música contemporània, el treball actoral i el live cinema. Passat, present i futur. Una història universal i nadalenca sobre els valors humans.

Mostra’n més

Projecte escenogràfic

El projecte escenogràfic va anar a càrrec de l’arquitecte Jordi Queralt i Suau, professional que explora els formats transversals basats en la interacció entre l’espai, el temps i la narrativa, interessat en l’encreuament de disciplines, tècniques i continguts.

I també

Al llarg dels 12 dies d’activitats a la plaça de Catalunya, es va comptar també amb la presència i la complicitat de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.

En aquest sentit, es van mostrar un conjunt d’audiovisuals de creació i de continguts alimentaris gràcies a Domestic Data Streamers.

A més, la plaça de Catalunya va tornar a presentar enguany la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, que entre el 19 i el 30 de desembre va mostrar com és possible comprar i consumir de manera sostenible i solidària durant tot l’any i a tots els districtes de la ciutat.

Tanca

Més d’un centenar d’activitats

Lloc:

plaça de Catalunya

Dates:

del 19 al 30 de desembre

Horari:

de les 10.00 a les 21.45 hores

Comparteix aquest contingut