Nadal 2023

Espectacle de Cap d’Any a Montjuïc

Informació pràctica

Lloc:

Avinguda de la Reina Maria Cristina

Data:

Diumenge, 31 de desembre de 2023

Horari:

de 23.00 h a 00.15 h aprox.

 

Activitat gratuïta i sense límit d’aforament.

Afectacions a la mobilitat Dispositiu de seguretat

Un gran espectacle amb drons dona la benvinguda al 2024 a Barcelona

Barcelona va acomiadar el 2023 amb una festa de pirotècnia i drons a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, amb la companyia Groupe F, dirigida per Christophe Berthonneau.

Gairebé mig miler de drons il•luminats van omplir el cel de Montjuïc a 250 metres d’altura, en un espectacle que va donar la benvinguda al nou any: un moment de celebració, de futur, d’esperança, en què els desitjos van ser una part molt important. Un espai on compartir i crear conjuntament els nous propòsits per a l’any que comença.

Pirotècnia, llum i música van simbolitzar l’imaginari de la ciutat i els desitjos de les persones que l’habiten a partir d’imatges tan icòniques com el panot barceloní, el perfil de Barcelona, la trama de l’Eixample o el modernisme, però també amb referències a grans moments que ens portarà el 2024, com l’Any Tàpies o la Copa Amèrica. L’espectacle va ser un homenatge a Barcelona i la seva relació amb el mar, en un any en què tant la capital catalana com el mar tindran protagonisme arreu del planeta.

La celebració va començar amb un xou abans de la mitjanit, amb ambientació musical i lumínica a tota l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Una immensa bola de llum elevada a 75 metres d’altura va presidir la festa. A partir de les 21.00 hores, la música va passar a escalfar l’ambient, i a partir de les 23.00 hores es va activar la bola de llum.

A la mitjanit, els drons van dibuixar el raïm al cel, amb els dotze grans, que s’han de menjar amb cada campanada. Després dels quarts, dotze cops pirotècnics secs i de gran efecte van marcar les dotze campanades, que van donar pas a l’any nou. Ja en el 2024 la tecnologia, la llum i el foc van donar vida al xou Desig Barcelona: des de l’aquí i l’ara, per celebrar la vida, per celebrar Barcelona.

 

Mostra’n més

Amb motiu del decret de sequera, la Font Màgica de Montjuïc no va formar part de l’espectacle.

Tanca

Informació pràctica

Lloc:

Avinguda de la Reina Maria Cristina

Data:

Diumenge, 31 de desembre de 2023

Horari:

de 23.00 h a 00.15 h aprox.

 

Activitat gratuïta i sense límit d’aforament.

Afectacions a la mobilitat Dispositiu de seguretat