Aperitius

Gírgola, coliflor i avellanes
Una recepta original i sostenible de Berbena (Barcelona) by Carles Pérez Rozas.

Torrada amb bombó de formatge calent
Un entrant senzill i deliciós per anar fent boca.

Paté casolà
Amb una mica de paciència pots preparar aquest paté casolà amb què delectaràs els comensals.

Farcells de bolets
Un aperitiu original, fàcil de preparar i amb una presentació molt atractiva.

Coca de formatge de cabra amb chutney de pera
Si t’agrada la combinació de dolç i salat, prova de fer aquest plat. Es recomana servir-lo amb uns brots aromàtics per refrescar i un rajolí d'oli.

Broqueta de lloms d’anxova amb mozzarella i salsa de pesto
Una broqueta deliciosa amb contrastos forts. Si vols estalviar temps, pots emprar anxoves en oli ja preparades.

Cargols de punxa amb amaniment d'olivada
Una proposta fàcil i original per a qualsevol dels àpats de les festes nadalenques.
Primers plats

Girella amb puré de nyàmera, flor de fonoll i brou de porro
Un primer plat atractiu, basat en ingredients de proximitat i de temporada, de La Violeta (Barcelona) by Jordi Limón.

Ravioli de gambes sense pasta
Amb aquesta recepta senzilla i innovadora podràs incorporar un primer plat lleuger i original als àpats nadalencs.

Risotto de vieires i gambes
Una altra bona opció de primer plat és aquest risotto mariner. Un plat deliciós que aportarà iode, sodi i proteïnes a la teva taula.

Espardenyes saltejades amb rossinyols
Un primer plat lleuger i fàcil de preparar que et sorprendrà.

Escudella i carn d'olla
Al menú de Nadal no pot faltar mai l’escudella i carn d’olla. Aprèn a cuinar-la!

Amanida de patata amb salmó fumat
Una amanida molt completa des del punt de vista nutricional i una bona opció per començar l’àpat de Nadal.

Canelons
Fer canelons no té cap secret, és una recepta entretinguda, però no hi ha cap pas especialment complicat.

Risotto de ceps
Un arròs cremós tan fàcil de fer que et sorprendrà. Amb pocs ingredients pots aconseguir un primer per llepar-se'n els dits.

Canelons de carbassó i llagostins
Si vols innovar, prova de fer aquesta varietat original dels típics canelons de Nadal.

Pinya especial
La pinya és una fruita tropical molt aromàtica i de sabor intens amb qualitats nutricionals molt interessants.
Segons plats

Tatin de Carxofa Prat i ou perfecte
Plat principal lleuger, amb productes de proximitat i de temporada, de CèntricGastro (El Prat) by Susana Aragón.

Orada al forn amb les seves guarnicions
Una opció de peix deliciosa, de preparació senzilla i presentació molt atractiva.

Suquet de peix exprés
Un plat mariner dels que sempre fan quedar bé. És tan senzill com bullir un bon peix amb patates.

Rap saltat amb pasta fresca i salsa de taronja
El rap és un peix molt agraït que al plat accepta tota mena d'acompanyaments. Prova aquesta atrevida recepta!

Pollastre a la catalana
Plat tradicional de la cuina de casa nostra. Porta les aromes de les cassoles de l'àvia a la teva taula.

Peix al forn
Fàcil de preparar, aquest peix al forn et farà triomfar a taula. Una bona alternativa a la carn.

Pastís de peix amb salsa de pebrots
Un plat que sempre és benvingut a taula, fi, gustós i que no presenta gaires dificultats.

Llobarro al forn
Un plat de festa. La carn del llobarro és molt fina i gustosa. Té molt poc greix i moltes proteïnes.

Gambes amb salsa de mango
Una recepta fàcil i ràpida, que marida a la perfecció les gambes amb una salsa de mango picant.

Fricandó amb moixernons
Un plat amb les aromes de la cuina de l'àvia. Anima’t i descobreix com preparar-ho.

Filet de porc amb formatge blau
Si vols fugir dels clàssics, prova d’innovar amb aquest plat senzill i complet.

Cremós de tomàquet amb gambes
Una bona opció si no tens gaire temps: la crema la pots deixar feta i només és qüestió de coure les gambes.

Capó farcit de Nadal
Un dels plats estrella tradicionals de les festes de Nadal. Segueix aquesta recepta clàssica per sorprendre els teus companys de taula.

Cabrit al forn
Una proposta fàcil i que en treu tot el partit, reduint-ne els greixos i potenciant-ne el gust.
Postres

Milfulls de poma i remolatxa amb gelat de cumquat
Unes postres fredes i sostenibles de Rasoterra (Barcelona) by Queralt Carpintero.

Flors de poma al forn amb caramels
Amb unes pomes, caramels de toffee, mantega, sucre i farina tindràs aquestes postres tan originals.

Tronc de Nadal
Per als amants de la xocolata, aquesta recepta és la guinda perfecta per tancar un àpat nadalenc.

Gelat de mandarina
Aprofitant que estem en plena temporada de mandarines, et proposem aquesta recepta lleugera.

Mousse de torró de Xixona amb neules i xocolata
Una mousse suau, esponjosa i molt airejada, amb un potent gust de torró que combina a la perfecció amb la xocolata.

Escuma de crema catalana amb pinya
Unes postres senzilles i originals, molt fàcils de fer i que sempre triomfen.

Tortell de Reis
El tortell de Reis és un pastís típic de la cuina catalana en forma d'anella, fet de pasta de full o d'alguna altra mena, i farcit de massapà, que porta fruita.

Cafè irlandès
Una proposta per a totes les ocasions, fins i tot si has de conduir, perquè se li pot cremar l'alcohol sense que perdi gens de gust.
Menús

Menú Sostenible per Nadal
Et proposem un menú de Nadal ben sostenible. Quatre xefs de Barcelona i l’àrea metropolitana han preparat aquests plats basats en els productes de temporada i en ingredients del nostre territori de petits productors, per oferir una gastronomia bona, neta, justa i de proximitat. Bon profit!

Menú de Nadal
Us proposem un menú de Nadal ben tradicional, en què no falta la típica escudella de primer, una au farcida de segon, i, per acabar, les postres més típiques d'aquestes dates, uns torrons artesans.

Menú de Sant Esteve
Després d'un dinar de Nadal contundent, us suggerim un menú de Sant Esteve més lleuger i equilibrat i que alhora pica l'ullet a la tradició, amb la inclusió d'una recepta de canelons.

Menú de Cap d'Any
Per Cap d'Any us proposem un menú que comença amb una amanida de patata molt nord-europea i que continua amb un segon plat que ens recorda a les millors preparacions franceses. De postres, una escuma de crema catalana amb pinya.

Menú de Reis
Estem al final de les festes de Nadal, així que per al dia de Reis, res millor que un menú que comença lleuger, avança amb un segon plat d'allò més vistós i acaba amb el tradicional tortell de Reis.