Receptes

Aperitius

Gírgola, coliflor i avellanes

Una recepta original i sostenible de Berbena (Barcelona) by Carles Pérez Rozas.

Recepta sostenible

Caneló de remolatxa amb mató i nous

Un entrant deliciós i lleuger per anar obrint la gana!

Recepta sostenible

Fregitel·la de peix de costa amb pa amb tomàquet

Un entrant molt ràpid de preparar i amb peixos locals i de proximitat.

Recepta sostenible

Torrada amb bombó de formatge calent

Un entrant senzill i deliciós per anar fent boca.

Paté casolà

Amb una mica de paciència pots preparar aquest paté casolà amb què delectaràs els comensals.

Farcells de bolets

Un aperitiu original, fàcil de preparar i amb una presentació molt atractiva.

Coca de formatge de cabra amb chutney de pera

Si t’agrada la combinació de dolç i salat, prova de fer aquest plat. Es recomana servir-lo amb uns brots aromàtics per refrescar i un rajolí d'oli.

Broqueta de lloms d’anxova amb mozzarella i salsa de pesto

Una broqueta deliciosa amb contrastos forts. Si vols estalviar temps, pots emprar anxoves en oli ja preparades.

Cargols de punxa amb amaniment d'olivada

Una proposta fàcil i original per a qualsevol dels àpats de les festes nadalenques.

Primers plats

Girella amb puré de nyàmera, flor de fonoll i brou de porro

Un primer plat atractiu, basat en ingredients de proximitat i de temporada, de La Violeta (Barcelona) by Jordi Limón.

Recepta sostenible

Arròs cremós de coliflor

Un arròs deliciós i vegetarià apte per a tots els paladars.

Recepta sostenible

Api-rave a la sal, xips de salsifí, pastanaga confitada

Un plat vegetarià per llepar-nos-en els dits amb verdures de temporada.

Recepta sostenible

Arròs de pollastre del Prat amb carbassa i romesco d’avellanes de Reus

Un primer plat apetitós amb productes de molt a prop de la nostra ciutat.

Recepta sostenible

Ravioli de gambes sense pasta

Amb aquesta recepta senzilla i innovadora podràs incorporar un primer plat lleuger i original als àpats nadalencs.

Risotto de vieires i gambes

Una altra bona opció de primer plat és aquest risotto mariner. Un plat deliciós que aportarà iode, sodi i proteïnes a la teva taula.

Espardenyes saltejades amb rossinyols

Un primer plat lleuger i fàcil de preparar que et sorprendrà.

Escudella i carn d'olla

Al menú de Nadal no pot faltar mai l’escudella i carn d’olla.  Aprèn a cuinar-la!

Amanida de patata amb salmó fumat

Una amanida molt completa des del punt de vista nutricional i una bona opció per començar l’àpat de Nadal.

Canelons

Fer canelons no té cap secret, és una recepta entretinguda, però no hi ha cap pas especialment complicat.

Risotto de ceps

Un arròs cremós tan fàcil de fer que et sorprendrà. Amb pocs ingredients pots aconseguir un primer per llepar-se'n els dits.

Canelons de carbassó i llagostins

Si vols innovar, prova de fer aquesta varietat original dels típics canelons de Nadal.

Pinya especial

La pinya és una fruita tropical molt aromàtica i de sabor intens amb qualitats nutricionals molt interessants.

Segons plats

Tatin de Carxofa Prat i ou perfecte

Plat principal lleuger, amb productes de proximitat i de temporada, de CèntricGastro (El Prat) by Susana Aragón.

Recepta sostenible

Rovellons amb ou, pinyons i tomàquets secs

Un deliciós plat principal amb el rovelló, “el bolet dels mil noms!”

Recepta sostenible

Guisat de tripa de bacallà amb cigró i bunyol de botifarra negra

Un plat d’olla per llepar-se’n els dits!

Recepta sostenible

Orada al forn amb les seves guarnicions

Una opció de peix deliciosa, de preparació senzilla i presentació molt atractiva.

Suquet de peix exprés

Un plat mariner dels que sempre fan quedar bé. És tan senzill com bullir un bon peix amb patates.

Rap saltat amb pasta fresca i salsa de taronja

El rap és un peix molt agraït que al plat accepta tota mena d'acompanyaments. Prova aquesta atrevida recepta!

Pollastre a la catalana

Plat tradicional de la cuina de casa nostra. Porta les aromes de les cassoles de l'àvia a la teva taula.

Peix al forn

Fàcil de preparar, aquest peix al forn et farà triomfar a taula. Una bona alternativa a la carn.

Pastís de peix amb salsa de pebrots

Un plat que sempre és benvingut a taula, fi, gustós i que no presenta gaires dificultats.

Llobarro al forn

Un plat de festa. La carn del llobarro és molt fina i gustosa. Té molt poc greix i moltes proteïnes.

Gambes amb salsa de mango

Una recepta fàcil i ràpida, que marida a la perfecció les gambes amb una salsa de mango picant.

Fricandó amb moixernons

Un plat amb les aromes de la cuina de l'àvia. Anima’t i descobreix com preparar-ho.

Filet de porc amb formatge blau

Si vols fugir dels clàssics, prova d’innovar amb aquest plat senzill i complet.

Cremós de tomàquet amb gambes

Una bona opció si no tens gaire temps: la crema la pots deixar feta i només és qüestió de coure les gambes.

Capó farcit de Nadal

Un dels plats estrella tradicionals de les festes de Nadal. Segueix aquesta recepta clàssica per sorprendre els teus companys de taula.

Cabrit al forn

Una proposta fàcil i que en treu tot el partit, reduint-ne els greixos i potenciant-ne el gust.

Postres

Milfulls de poma i remolatxa amb gelat de cumquat

Unes postres fredes i sostenibles de Rasoterra (Barcelona) by Queralt Carpintero.

Recepta sostenible

Suflé de taronja

Per acabar el menú, què millor que unes postres tan vistoses i delicioses.

Recepta sostenible

"Carrot cake" amb mató cremós

Un final de menú deliciós que segur que agradarà a tothom.

Recepta sostenible

Borratxo de moscatell amb gelat de pinyó i crema d’avellanes de Reus

Unes postres molt dolces per acabar bé l’àpat.

Recepta sostenible

Flors de poma al forn amb caramels

Amb unes pomes, caramels de toffee, mantega, sucre i farina tindràs aquestes postres tan originals.

Tronc de Nadal

Per als amants de la xocolata, aquesta recepta és la guinda perfecta per tancar un àpat nadalenc.  

Gelat de mandarina

Aprofitant que estem en plena temporada de mandarines, et proposem aquesta recepta lleugera.

Mousse de torró de Xixona amb neules i xocolata

Una mousse suau, esponjosa i molt airejada, amb un potent gust de torró que combina a la perfecció amb la xocolata.

Escuma de crema catalana amb pinya

Unes postres senzilles i originals, molt fàcils de fer i que sempre triomfen.

Tortell de Reis

El tortell de Reis és un pastís típic de la cuina catalana en forma d'anella, fet de pasta de full o d'alguna altra mena, i farcit de massapà, que porta fruita.

Cafè irlandès

Una proposta per a totes les ocasions, fins i tot si has de conduir, perquè se li pot cremar l'alcohol sense que perdi gens de gust.

Menú de Nadal

Menú de Nadal

Us proposem un menú de Nadal ben tradicional, en què no falta la típica escudella de primer, una au farcida de segon, i, per acabar, les postres més típiques d'aquestes dates, uns torrons artesans.

Menú de Sant Esteve

Menú de Sant Esteve

Després d'un dinar de Nadal contundent, us suggerim un menú de Sant Esteve més lleuger i equilibrat i que alhora pica l'ullet a la tradició, amb la inclusió d'una recepta de canelons.

Menú de Cap d'Any

Menú de Cap d'Any

Per Cap d'Any us proposem un menú que comença amb una amanida de patata molt nord-europea i que continua amb un segon plat que ens recorda a les millors preparacions franceses. De postres, una escuma de crema catalana amb pinya.

Menú de Reis

Menú de Reis

Estem al final de les festes de Nadal, així que per al dia de Reis, res millor que un menú que comença lleuger, avança amb un segon plat d'allò més vistós i acaba amb el tradicional tortell de Reis.

Menú sostenible per al dia de Nadal

Et proposem un menú de Nadal ben sostenible. Plats basats en productes de temporada i els ingredients del nostre territori de petits productors, per oferir una gastronomia bona, neta, justa i de proximitat. Bon profit!

Menú sostenible vegetarià

Aquest Nadal, què millor que basar-nos en productes vegetarians per elaborar el nostre menú? Cuina amb verdures, hortalisses, fruites i fruits secs de temporada i de pagesos de proximitat, que et faran descobrir un nou ventall de sabors.

Menú sostenible per al dia de Reis

Et proposem aquests plats per llepar-te’n els dits el dia de Reis. Tots els productes són de temporada; procura sempre adquirir-los a productors i pagesos de proximitat. Gaudeix-ne a taula mentre cuides de les economies locals, de la teva salut i del planeta!

Comparteix aquest contingut