Receptes
Aperitius
-
Gírgola, coliflor i avellanesUna recepta original i sostenible de Berbena (Barcelona) by Carles Pérez Rozas.
Recepta sostenible
-
Caneló de remolatxa amb mató i nousUn entrant deliciós i lleuger per anar obrint la gana!
Recepta sostenible
-
Fregitel·la de peix de costa amb pa amb tomàquetUn entrant molt ràpid de preparar i amb peixos locals i de proximitat.
Recepta sostenible
-
Torrada amb bombó de formatge calentUn entrant senzill i deliciós per anar fent boca.
-
Broqueta de lloms d’anxova amb mozzarella i salsa de pestoUna broqueta deliciosa amb contrastos forts. Si vols estalviar temps, pots emprar anxoves en oli ja preparades.
-
Paté casolàAmb una mica de paciència pots preparar aquest paté casolà amb què delectaràs els comensals.
-
Farcells de boletsUn aperitiu original, fàcil de preparar i amb una presentació molt atractiva.
-
Coca de formatge de cabra amb chutney de peraSi t’agrada la combinació de dolç i salat, prova de fer aquest plat. Es recomana servir-lo amb uns brots aromàtics per refrescar i un rajolí d'oli.
-
Cargols de punxa amb amaniment d'olivadaUna proposta fàcil i original per a qualsevol dels àpats de les festes nadalenques.
Primers plats
-
Girella amb puré de nyàmera, flor de fonoll i brou de porroUn primer plat atractiu, basat en ingredients de proximitat i de temporada, de La Violeta (Barcelona) by Jordi Limón.
Recepta sostenible
-
Arròs cremós de coliflorUn arròs deliciós i vegetarià apte per a tots els paladars.
Recepta sostenible
-
Api-rave a la sal, xips de salsifí, pastanaga confitadaUn plat vegetarià per llepar-nos-en els dits amb verdures de temporada.
Recepta sostenible
-
Arròs de pollastre del Prat amb carbassa i romesco d’avellanes de ReusUn primer plat apetitós amb productes de molt a prop de la nostra ciutat.
Recepta sostenible
-
Ravioli de gambes sense pastaAmb aquesta recepta senzilla i innovadora podràs incorporar un primer plat lleuger i original als àpats nadalencs.
-
Risotto de vieires i gambesUna altra bona opció de primer plat és aquest risotto mariner. Un plat deliciós que aportarà iode, sodi i proteïnes a la teva taula.
-
Espardenyes saltejades amb rossinyolsUn primer plat lleuger i fàcil de preparar que et sorprendrà.
-
Escudella i carn d'ollaAl menú de Nadal no pot faltar mai l’escudella i carn d’olla. Aprèn a cuinar-la!
-
Amanida de patata amb salmó fumatUna amanida molt completa des del punt de vista nutricional i una bona opció per començar l’àpat de Nadal.
-
CanelonsFer canelons no té cap secret, és una recepta entretinguda, però no hi ha cap pas especialment complicat.
-
Risotto de cepsUn arròs cremós tan fàcil de fer que et sorprendrà. Amb pocs ingredients pots aconseguir un primer per llepar-se'n els dits.
-
Canelons de carbassó i llagostinsSi vols innovar, prova de fer aquesta varietat original dels típics canelons de Nadal.
-
Pinya especialLa pinya és una fruita tropical molt aromàtica i de sabor intens amb qualitats nutricionals molt interessants.
Segons plats
-
Tatin de Carxofa Prat i ou perfectePlat principal lleuger, amb productes de proximitat i de temporada, de CèntricGastro (El Prat) by Susana Aragón.
Recepta sostenible
-
Rovellons amb ou, pinyons i tomàquets secsUn deliciós plat principal amb el rovelló, “el bolet dels mil noms!”
Recepta sostenible
-
Guisat de tripa de bacallà amb cigró i bunyol de botifarra negraUn plat d’olla per llepar-se’n els dits!
Recepta sostenible
-
Orada al forn amb les seves guarnicionsUna opció de peix deliciosa, de preparació senzilla i presentació molt atractiva.
-
Suquet de peix exprésUn plat mariner dels que sempre fan quedar bé. És tan senzill com bullir un bon peix amb patates.
-
Rap saltat amb pasta fresca i salsa de taronjaEl rap és un peix molt agraït que al plat accepta tota mena d'acompanyaments. Prova aquesta atrevida recepta!
-
Pollastre a la catalanaPlat tradicional de la cuina de casa nostra. Porta les aromes de les cassoles de l'àvia a la teva taula.
-
Peix al fornFàcil de preparar, aquest peix al forn et farà triomfar a taula. Una bona alternativa a la carn.
-
Pastís de peix amb salsa de pebrotsUn plat que sempre és benvingut a taula, fi, gustós i que no presenta gaires dificultats.
-
Llobarro al fornUn plat de festa. La carn del llobarro és molt fina i gustosa. Té molt poc greix i moltes proteïnes.
-
Gambes amb salsa de mangoUna recepta fàcil i ràpida, que marida a la perfecció les gambes amb una salsa de mango picant.
-
Fricandó amb moixernonsUn plat amb les aromes de la cuina de l'àvia. Anima’t i descobreix com preparar-ho.
-
Filet de porc amb formatge blauSi vols fugir dels clàssics, prova d’innovar amb aquest plat senzill i complet.
-
Cremós de tomàquet amb gambesUna bona opció si no tens gaire temps: la crema la pots deixar feta i només és qüestió de coure les gambes.
-
Capó farcit de NadalUn dels plats estrella tradicionals de les festes de Nadal. Segueix aquesta recepta clàssica per sorprendre els teus companys de taula.
-
Cabrit al fornUna proposta fàcil i que en treu tot el partit, reduint-ne els greixos i potenciant-ne el gust.
Postres
-
Milfulls de poma i remolatxa amb gelat de cumquatUnes postres fredes i sostenibles de Rasoterra (Barcelona) by Queralt Carpintero.
Recepta sostenible
-
Suflé de taronjaPer acabar el menú, què millor que unes postres tan vistoses i delicioses.
Recepta sostenible
-
"Carrot cake" amb mató cremósUn final de menú deliciós que segur que agradarà a tothom.
Recepta sostenible
-
Borratxo de moscatell amb gelat de pinyó i crema d’avellanes de ReusUnes postres molt dolces per acabar bé l’àpat.
Recepta sostenible
-
Flors de poma al forn amb caramelsAmb unes pomes, caramels de toffee, mantega, sucre i farina tindràs aquestes postres tan originals.
-
Tronc de NadalPer als amants de la xocolata, aquesta recepta és la guinda perfecta per tancar un àpat nadalenc.
-
Gelat de mandarinaAprofitant que estem en plena temporada de mandarines, et proposem aquesta recepta lleugera.
-
Mousse de torró de Xixona amb neules i xocolataUna mousse suau, esponjosa i molt airejada, amb un potent gust de torró que combina a la perfecció amb la xocolata.
-
Escuma de crema catalana amb pinyaUnes postres senzilles i originals, molt fàcils de fer i que sempre triomfen.
-
Tortell de ReisEl tortell de Reis és un pastís típic de la cuina catalana en forma d'anella, fet de pasta de full o d'alguna altra mena, i farcit de massapà, que porta fruita.
-
Cafè irlandèsUna proposta per a totes les ocasions, fins i tot si has de conduir, perquè se li pot cremar l'alcohol sense que perdi gens de gust.