Pollastre a la catalana

  • Pollastre a la catalana

Ingredients

  • pollastre
  • ceba
  • llorer
  • vi ranci
  • prunes
  • orellanes

Plat tradicional de la cuina de casa nostra. Porta les aromes de les cassoles de l'àvia a la teva taula.

Elaboració:

Neteja el pollastre, que hauràs demanat que et tallin a quarts a la parada. Salpebra'l i daura'l en una paella gran amb oli. Un cop daurat, retira'l i posa'l en una cassola.

A la mateixa paella i amb el mateix oli, fregeix les prunes i les orellanes, retira-les i aboca-les sobre el pollastre. En el mateix oli fregeix la ceba picada i, quan estigui daurada, afegeix-la a la cassola amb el pollastre i les fruites seques.

Després hi afegeixes el vi ranci i les dues fulles de llorer, i que es vagi coent a foc lent fins que el pollastre estigui tendre.

Observacions: Si el pollastre és molt gran s'ha de coure durant més temps, per a això cal que hi afegeixis una mica de brou de pollastre o aigua durant la cocció.

Ingredients

  • pollastre
  • ceba
  • llorer
  • vi ranci
  • prunes
  • orellanes

Comparteix aquest contingut