Nadal 2023

Tradicions

Descobreix l’origen de les tradicions nadalenques més arrelades a Barcelona com el tió, el pessebre, el boix grèvol i la flor de Nadal, els canelons de Sant Esteve i la gastronomia nadalenca, l’Home dels Nassos, el raïm, Cap d’Any o el dia de Reis.

Grups de Destacats

Imatge de diversos tions

Tradicions de Nadal

Coneix i gaudeix les tradicions nadalenques més arrelades: el tió, el dia de Nadal, el dinar de Sant Esteve, el pessebre, l’origen del caganer, les representacions dels Pastorets o les bromes del dia dels Innocents.

Tradicions de Cap d’Any

Per Cap d’Any surt l’Home dels Nassos i ens acomiadem de l’any que acaba al compàs de les dotze campanades. Els més esportistes tanquen l’any corrent la Cursa dels Nassos pels carrers de Barcelona i inauguren l’any nou amb un bon bany al Mediterrani.

Gaspar, Melcior i Baltasar

Tradicions de Reis

Gaspar, Melcior i Baltasar són els tres Reis d'Orient i, cada 5 de gener, arriben a Barcelona, recorren la ciutat i durant la nit viatgen de casa en casa per portar regals als infants.

Imatge d’una safata plena de canelons

Tradicions gastronòmiques

La sopa de galets, els canelons, els torrons, el raïm, les neules o el tortell de Reis arriben a taula per Nadal. Descobreix l’origen d’aquestes tradicions gastronòmiques.

Detall de la flor de Nadal

Plantes de Nadal

El boix grèvol de fruits rodons vermells, la ponsètia o flor de Nadal i el vesc per a la bona sort formen part dels guarniments habituals durant les festes.