Cargols de punxa amb amaniment d'olivada

  • Cargols de punxa amb amaniment d'olivada

Ingredients

  • 1 kg de cargols de punxa
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branca de farigola
  • uns grans de pebre negre
  • sal
  • oli d'oliva

Per a l'amaniment d'olivada:

  • 1 pot d'olivada ja preparada (millor olivada negra)
  • 2 filets d'anxova
  • una mica d'orenga
  • oli d'oliva verge
  • unes gotes de vinagre de Mòdena

Una proposta fàcil i original per a qualsevol dels àpats de les festes nadalenques.

Elaboració:

Posa al foc una olla amb molta aigua, un bon grapat de sal, el llorer, la farigola, el pebre i un raig d'oli. Abans d'encendre'l afegeix els cargols de punxa, perquè l'aigua freda ajuda que el cargol no s'encongeixi i surti més de la closca, i facilita, així, que te'l mengis després de cuit.

Els has de deixar bullir 20 minuts i després colar-los. Mentre els deixes refredar prepara l'amaniment d'olivada de la manera següent:

En un bol barreja bé dues cullerades d'olivada, els filets d'anxova i l'orenga picada ben fina, fins que et quedi ben lligat. Després només hi has d'afegir unes gotes de vinagre de Mòdena i prou oli perquè et surti la quantitat d'amaniment que vols.

Una altra salsa alternativa per menjar-los pot ser una vinagreta a la francesa, amb un gra d'all picat, mitja culleradeta de mostassa de Dijon, 30 mil·lilitres de vinagre de vi blanc, i 90 mil·lilitres d'oli d'oliva. Barreja-ho tot bé i guarda l'ameniment a la nevera. Abans de treure'l a taula el pots tornar a barrejar bé i, si vols, hi pots afegir unes herbetes picades, com ara porradell.

Ingredients

  • 1 kg de cargols de punxa
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branca de farigola
  • uns grans de pebre negre
  • sal
  • oli d'oliva

Per a l'amaniment d'olivada:

  • 1 pot d'olivada ja preparada (millor olivada negra)
  • 2 filets d'anxova
  • una mica d'orenga
  • oli d'oliva verge
  • unes gotes de vinagre de Mòdena

Comparteix aquest contingut