Tatin de carxofa Prat i ou perfecte

Recepta sostenible

Ingredients

  • 2 carxofes Prat
  • 60 g. de ceba blanca a la juliana
  • 100 g. de massa de pasta de full rodona
  • 1 ou fresc
  • 1 g. de microbrots
  • sal, oli, pebre, julivert picat

Recepta de CèntricGastro (el Prat) by Susana Aragón

Elaboració

  • Preescalfar el forn a 180 º C
  • Peleu la Carxofa Prat i tallar en juliana. Reservar unes poques tires i fregir-les.
  • Barrejar la resta de Carxofa Prat amb la ceba en juliana i amanir amb oli, sal, pebre i julivert
  • Afegir la barreja de Carxofa Prat en un motlle individual per forn
  • Estirar la pasta de full i donar forma per cobrir el motlle
  • Pintar la pasta de full amb oli d'oliva o mantega fosa
  • Posar al forn i coure durant 20 minuts, fins daurar la pasta de full
  • Mentrestant, preparar l'ou perfecte: coure un ou fresc en un roner o bany maria durant 45 minuts a 64,5ºC. Si no disposem de roner o bany maria, coure l'ou en bull molt suau durant 5 minuts, 30 segons i tallar cocció en aigua freda
  • Retirar la tatin de forn, col·locar el plat de presentació sobre de la tatin i treure del motllo donant la volta, com si es fes una truita de patates
  • Afegir l'ou perfecte sobre de la tatin, la Carxofa Prat fregida i salseu amb glace o salsa espessa al gust
  • Refrescar amb brots i unes escates de sal

Ingredients

  • 2 carxofes Prat
  • 60 g. de ceba blanca a la juliana
  • 100 g. de massa de pasta de full rodona
  • 1 ou fresc
  • 1 g. de microbrots
  • sal, oli, pebre, julivert picat

Comparteix aquest contingut